Sport

2014.09.03. 11:49

Olasz melóra készülnek

Debrecen - A Fontana SE három versenyzője – Mádi Bálint, Balogh László, Szima László – az olaszországi Riminiben, szeptember 7 és 14 között megrendezésre kerülő korosztályos kick-box világbajnokságra utazik.

Debrecen - A Fontana SE három versenyzője – Mádi Bálint, Balogh László, Szima László – az olaszországi Riminiben, szeptember 7 és 14 között megrendezésre kerülő korosztályos kick-box világbajnokságra utazik.

A fontanások hagyománykedvelő emberek, idén sem múlik el úgy kick-box világverseny, hogy a debreceni klub ne delegálna sportolót a nemzeti csapatba.

A 16 esztendős Mádi Bálint ifi 57 kilogrammban lép tatamira. A fiatal kora ellenére óriási rutinnal rendelkező fighter technikailag és fizikálisan egyaránt topon van, eséllyel pályázik a dobogóra. Kisebb sérülések ugyan zavarták a felkészülés során, ám Bálint harci kedvét ismerve, ez nem befolyásolhatja teljesítményét.

Szintén 57 kilogrammban, ám a juniorok között húz kesztyűt Balogh László. A Fontana-fighter magyar bajnoki címeket, diákolimpiai aranyakat és világkupa-sikereket tudhat maga mögött, az idén szinte minden hazai versenyen az élen végzett. Technikai tudása kiemelkedő, ha megfelelően koncentrál a viadalra, nála is reális elvárás az éremszerzés.

A majd’ két méter magas, 110 kilogrammos Szima László a juniorok között két stílusban, kick-lightban és light-contactban is próbára teszi tudását. Junior Európa-bajnokként valószínűleg kiemeltként kezdi a viadalt. Szima fizikálisan rettentő erős, már felnőtt ob-arannyal is rendelkezik, nagy csatákban edződött, dobogón a helye. Bízunk benne, valóra váltja a papírformát.

A debreceni szakvezetés szerint mindhárom versenyző dobogóra esélyes, ám az éremszerzés nem lesz könnyű, hiszen minden súlycsoportban 25-30 induló várható az előzetes nevezések alapján.

A srácokat a klub két trénere, Katona Attila vezetőedző és Major Zsolt edző is elkíséri az olasz városba.

Fontana indulói:

Ifi 57 kg: Mádi Bálint (light-contact)

Junior 57 kg: Balogh László (kick-light)

Junior +94 kg: Szima László (kick-light, light-contact)

- Balogh Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!