Sport

2014.09.22. 18:32

Elérték a céljukat

Balmazújváros - A végeredmény ellenére az újvárosiak nem csalódottak, mert kihozták magukból a legtöbbet.

Balmazújváros - A végeredmény ellenére az újvárosiak nem csalódottak, mert kihozták magukból a legtöbbet.Első ránézésre talán sokkoló lehet a Pick-Szeged–Kőnig Trade Balmazújváros első osztályú kézimeccs eredménye, vagyis hogy 47–28-ra nyertek a Csongrád megyeiek. De nem szabad elfelejteni, hogy a Szeged napjaink egyik legjobb férfi csapata tele válogatottakkal, míg az Újváros idén jutott fel az NB I-be. Zubai Szabolcséknál egyáltalán nem szokatlan dolog, hogy ilyen sok gólt szereznek, általában simán verik ellenfeleiket, a Ceglédet is 43–28-ra páholták el pár hete, pedig a Pest megyeiek nem újoncok. Nincs oka hát szégyenkezni Füzesi Ferenc alakulatának, mely 28 gólt szerzett az EHF-kupa-győztes ellen, és tisztes helytállásával kivívta a hazaiak tiszteletét is.

Elérték a célt

– A Szeged ellen mindig megtiszteltetés játszani azzal együtt, hogy nehéz feladat is. A célunk az volt, hogy minél eredményesebben játszunk, és kihozzuk magunkból a legtöbbet, ami azt hiszem, sikerült is. Soknak tűnhet a kapott góljaink száma, de a végeredmény most nem számított, sokkal inkább az a fontos, hogy úgymond rákényszerítettük ellenfelünket a játékra, és kivívjuk a tiszteletüket – mondta el portálunknak Oláh Tamás, a Balmazújváros játékosa, aki nyolc lőtt gólig jutott el a Szeged ellen.

– Bár nyolcszor találtam be, nem vagyok teljesen elégedett, mert több gólt is szerezhettem volna. Persze örülök, hogy ennyiszer tudtam eredményes lenni, de ehhez a társaim közreműködése is kellett – fogalmazott az újvárosiak egyik új nyári igazolása. – Sikerült hamar beilleszkednem, egyrészt, mert már korábbról ismertem a csapat nagy részét, másrészt mert én is, és a többiek is elég közvetlenek. Örülök, hogy az Újvároshoz igazoltam, jól érzem itt magam.

A tabella kilencedik helyén álló Balmazújvárosi KK legközelebb, a hatodik fordulóban csütörtökön 18 órától a nyeretlen Komlót látja vendégül.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!