Sport

2014.09.02. 19:35

Egy pontot szereztek az első körben

Debrecen - A Ligakupa nyitó körében 1-1-re végzett a Loki az NB II-es Szegeddel, a veterán Dombi is pályára lépett.

Debrecen - A Ligakupa nyitó körében 1-1-re végzett a Loki az NB II-es Szegeddel, a veterán Dombi is pályára lépett.

A harmadik számú kupasorozat, a Ligakupa is kezdetét vette a magyar labdarúgó csapatok számára, a bajnok debreceniek a B csoportban rajtoltak el a Szeged, a Békéscsaba és az MTK társaságában. Előbbi együttes érkezett az Oláh Gábor utcára kedden késő délután.

Kondás Elemér vezetőedző ezúttal is arra használta a Ligakupát, amire való: több fiatal magyar játékosnak is bizalmat szavazott.

Itthon maradt a pont

Aktívabban kezdett a DVSC-TEVA, uralták a hazaiak a meccset, ennek ellenére a 33. percben megszerezte a vezetést a Szeged. A hajdúságiak természetesen érezték, mindez kevés lesz, a félidő előtt el is találta Sós a kapufát, de maradt a vendégek fórja.

A szünetben Dalibor Volast a negyvenegyedik évében járó Dombi Tibor váltotta, a szélsőt most is megsüvegelték a szurkolók. A Szeged is megdöngette a kapufát, de idővel a Debrecen ismét aktívabb lett, mint a vendég alakulat.

A végeredményt Ludánszki Bence állította be a 80. percben, amikor értékesített egy megítélt büntetőt. A Ligakupa második fordulójában szeptember 16-án lép fel a piros-fehér csapat, akkor a nagy rivális Békéscsabát fogadják ugyancsak az Oláh Gábor utcai stadionba.

HBN


Ligakupa B csoport, 1. forduló

DVSC-TEVA – Szeged 2011 1-1 (0-1)

Debrecen, 1000 néző. Vezette: Berger (Szpisják, Medovarszki)

DVSC: Verpecz – Lázár, Böszörményi (Sós 31.), Kovács G., Barna - Bereczki, Ludánszki, Györky (Sándor T. 77.) , Varga K. (Tóth G. 75.) - Balogh N. (Karikás 72.), Volas (Dombi 46.)

Szeged: Zaharia – Szabó P., Szabó Cs., Tímár, Zabari (Mészáros M. 74.) – Oláh G. (Hegedűs 46.), Zelenyánszki, - Fitos, Pászka (Máté P. 68.), Kovács B. (Kéri 59.) – Manga (Oláh L. 59.)

Gól: 0-1 Manga (33.), 1-1 Ludánszki (11-esből, 80.)

Sárga lap: Kéri (72.), Máté P. (82.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!