Sport

2014.09.25. 11:53

Aranyeső hullott rájuk

Debrecen - Európa-bajnokságra készülnek a legjobb magyar kick-box versenyzők.

Debrecen - Európa-bajnokságra készülnek a legjobb magyar kick-box versenyzők.

Kitűnően szerepeltek a Fontana SE harcosai a Debrecenben megrendezett felnőtt első osztályú férfi és női full-contact, K-1 és low-kick magyar bajnokság döntőiben: Velecki Zsuzsa (low-kick, 65kg), Balogh Dávid (full-contact, 75kg), Nagy Tibor (low-kick, 91kg) és Kulacsik Mirkó (full-contact, 91kg) egyaránt a dobogó tetejére állhatott fel, míg Garai József (full-contact, low-kick, 71kg) két ezüstérmet szerzett.

A nemesfémgyűjtést Velecki Zsuzsa kezdte, rutinját kihasználva, magabiztosan – 3:0 arányú pontozással – győzte le Ignácz Melittát.

Balogh Dávid már aranyérmesként lépett szorítóba, mivel ellenfele sérülés miatt nem tudott kiállni a mérkőzésre. Balogh habitusára jellemző, hogy nem szeret mérkőzés nélkül maradni, egy súlycsoporttal feljebb vállalt bunyót, ahol a sok csatát megélt Kávási Mihállyal ütközött. A debreceni tehetség az elején túlzottan tisztelte jó barátját, korábbi edzőtársát, a szünetben azonban edzői felhívták a figyelmét, hogy a cimboraságot tartogassa a meccs utánra. Dávid begyújtotta a rakétákat, a második menetet egálra hozta, a harmadikban pedig egyértelműen jobb volt riválisánál. A bíráknál ez egy 2:1 arányú vereségre volt elég, figyelmeztető jel a debreceni fiú számára az Eb előtt, hogy mentálisan még jobban fel kell készülnie. Így is dicséret illeti, tőle hat kilóval nehezebb ellenféllel vívott kiélezett csatát.

Nagy Tibor sem adta alább az aranynál, két győztes ütközetet is megvívott, mielőtt a dobogó tetejére állhatott. Előbb legyőzte saját kategóriájában Borbély Ádámot, majd mivel a nehézsúlyú Sallai Bence ellenfele megsérült, vele is összeakaszkodott, s győztesen jött ki a párharcból. Tibor formája folyamatosan felfelé ível, az esztendők alatt kategóriája legjobbjai közé verekedte magát.

Kulacsik Mirkó nyakába is a legfényesebb medál került, a nap talán legszikrázóbb derbije után vehette át. A Fontana-harcos riválisa a korábbi világbajnok, a 42 esztendős, Pumukli becenévre hallgató Szabó Árpád volt a fináléban. Nem kímélték egymást a srácok, hatalmasat hirigeltek: fiatalság és a kondíció ezúttal győzött a rutin fölött, Kulacsik egyhangú pontozásos győzelme megérdemelt volt.

Garai József ezüstérmekkel gazdagította a debreceni egylet kollekcióját, a feltörekvő tehetség full-contactban, és beugróként low-kickben szerzett értékes második helyet.

A sportolókat Balogh Norbert, Major Zsolt és Nagy Zsolt edzők készítették fel.

Katona Attila nem csak a Fontana vezetőedzőjeként, de az Európa-bajnokságra készülő válogatott szövetségi kapitányaként is figyelemmel követte az eseményeket:

- Természetesen nagyon örülök a debreceni győzelmeknek, de szinte kivétel nélkül parázs csaták jellemezték az ob-t – kezdte a kapitány. – Tisztességgel felkészülünk a kontinensviadalra, Debrecenben még lesz egy formaellenőrző edzőtábor, aztán irány Spanyolország! Tisztában vagyok vele, hol a helyünk az európai mezőnyben, a nagyhatalmakkal lehetőségek, eredmények tekintetében nem vehetjük fel a versenyt, ám azt mondom, ha a csapattagok a legjobbjukat nyújtják, s a szerencse is mellénk szegődik, akkor három-négy érmet hazahozhatunk.

- Balogh Zoltán -


Eredmények:

I. Velecki Zsuzsa (low-kick, 65kg)

I. Balogh Dávid (full-contact, 75kg)

I. Nagy Tibor (low-kick, 91kg)

I. Kulacsik Mirkó (full-contact, 91kg)

II. Balogh Dávid (full-contact, 81kg)

II. Garai József (full-contact, 71kg)

II. Garai Józseflow-kick, 71kg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!