Sport

2014.08.01. 08:03

Siker a szerbek elleni meccsen

Debrecen - A magyar delegáció 44:33-ra győzte le a szerb válogatottat az első megmérettetésen.

Debrecen - A magyar delegáció 44:33-ra győzte le a szerb válogatottat az első megmérettetésen.

A Debrecenben megrendezett U16-os női kosárlabda-Európa-bajnokságon a magyar válogatott csütörtökön játszotta első mérkőzését Szerbia csapata ellen. A válogatott szövetségi edzője, Magyar Gergely az előzetes nyilatkozatok alapján győzelmet várt a gárdától, hiszen a csoport talán legverhetőbb ellenfelének a délszláv alakulat számít. A hazai csapat a nagyon erős „B” csoportba került Szerbia, Spanyolország és Horvátország csapataival. A csoportban a Szerbia–Magyarország találkozó előtt már lezajlott egy meccs, ahol a spanyolok 89:60 arányú győzelmet arattak a horvátokkal szemben.

A Hódos Imre Rendezvénycsarnokban rendezett összecsapáson a magyar delegációnak előnyt jelentett a hazai pálya, a lányok magabiztosan kezdtek, szinte egyből megszerezték a vezetést, a második játékrész végére pedig már 26:13 volt az eredmény, 13 találattal bizonyultak jobbnak ellenfeleiknél.

Az alakulat lelkesedése kitartott a nagyszünet után is, nem engedték elhúzni a szerb válogatottat, végül az utolsó etapot 34:21-es vezetéssel kezdték. A végjátékban már mindkét gárda játékán érezhető volt a fáradtság, ám a Magyar Gergely által vezetett válogatott kitartónak bizonyult, végül 44:33-ra győzték le a délszláv alakulatot az első csoportmeccsen. Magyarország legközelebb pénteken játszik Horvátország delegációjával 18.15-től az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

HBN-VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!