Sport

2014.08.25. 09:09

Pars Krisztián Debrecenben!

Debrecen - Az olimpiai bajnok kalapácsvetővel és több magyar élversenyzővel rendezik meg az első Szuper Liga-döntőt.

Debrecen - Az olimpiai bajnok kalapácsvetővel és több magyar élversenyzővel rendezik meg az első Szuper Liga-döntőt.

A debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban debütál a Magyar Szuper Liga döntője, a pénteken és szombaton megrendezendő eseményen megméretteti magát többek között az olimpiai bajnok Pars Krisztián, a zürichi Európa-bajnokságon bronzérmes súlylökő klasszis, Márton Anita, valamint a többszörös magyar bajnok Kaptur Éva, Kazi Tamás, Baji Balázs, Szarvas Dóra és még sok hazai kiválóság.

Edzésből jön

A Szuper Liga egyik legnagyobb ásza, az olimpiai és Európa-bajnok, vb-ezüstérmes, a honi kalapácsvetésben 10 éve verhetetlen Pars Krisztián nemrég a világ idei és saját abszolút legjobbjával (82,69 m) lett ismét a kontinens királya. – Megmondom őszintén, úgy érkezem Debrecenbe, hogy a verseny hetében végig edzek, hiszen szeptemberben lesz még egy GP és egy Világkupa versenyem is – kezdte az esélylatolgatást Pars, aki elmondta azt is, hogy a nagyon jól sikerült zürichi Európa-bajnokság után ezekre a versenyekre még igyekszik megtartani jó formáját.

– Természetesen nyerni szeretnék Debrecenben, a Szuper Liga-döntőben is, és igazából, ha olyan 80 méter körül tudok dobni, azzal már elégedett lennék. Ez attól is függ, hogy melyik körben dobunk, mert minden kör más. Utoljára körülbelül 5 éve versenyeztem Debrecenben, de nem igazán emlékszem a körökre. Ám mindenképpen jó emlékek fűznek ide, hiszen nyertem itt bajnoki címeket is – zárta a beszélgetést az „aranyvárományos”.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!