Sport

2014.08.09. 11:14

Nagy Erzsébet Éva kétszeres szenior világbajnok!

Debrecen - A Debreceni Szenior Úszó Klubot két úszónő képviselte az idei montreali világbajnokságon.

Debrecen - A Debreceni Szenior Úszó Klubot két úszónő képviselte az idei montreali világbajnokságon.

Közülük Nagy Erzsébet a 25-29 évesek kategóriájában a 100 m-es és a 200 m-es mellúszásban egyaránt világbajnoki címet szerzett! Időeredményei 1:14,50 és 2:42,62 mp. A harmadik mellúszó távon, 50 m-en – új országos korosztályos csúccsal, 34,58 mp-cel – a 4. helyen végzett. Nagy Zsóka a debreceni klub első – méghozzá rögtön kétszeres – világbajnoka!

A másik debreceni versenyző, Bonivárt Ágnes, aki külföldön dolgozik matematikusként, edzéshiánnyal és betegséggel küszködve, a reális elvárásainak megfelelve teljesítette versenyszámait a világbajnokságon.

Nagy Erzsébet Éva 28 éves, a fővárosban dolgozik, PhD hallgató és egy fiatal úszócsapattal, az OSC-vel edz reggelente hat órától, valamint rendszeresen fut és erősít.

Fiatal úszóként szülővárosában, Pápán járt edzésekre, és gimnazistaként korán abbahagyta a versenyzést. A fővárosba kerülve a Corvinus Egyetem hallgatójaként az egyetemi bajnokságokon kapott újra kedvet az úszáshoz. Időeredményei egyre javultak, és többször ért el dobogós helyezést, 2007-ben országos egyetemi bajnoki címet szerzett.

A Debreceni Szeniorokhoz egyetemista társa, a Debrecenből a fővárosba került Othman Mohamed ajánlására csatlakozott egy margitszigeti úszónapon, még 25 éves kora előtt.

Időeredményei az elmúlt két évben töretlenül javultak, országos csúcsok kötődnek a nevéhez (a világbajnokság előtt 22 országos csúcsot jegyzett 2012 óta. Tavaly 200 m mellen szenior Európa-bajnokságot nyert és még egy ezüstérmet a 100 m-es távon. A világbajnokságon úszott időeredményeivel 25-re emelkedett az általa jegyzett országos csúcsok száma. Jelenleg mindhárom mellúszó távon 50 m-es és 25 m-es medencében is ő tartja korosztálya országos csúcsát!

A két versenyzőnő következő versenye augusztus 22-24. között a gyulai szenior országos bajnokság lesz, ahol a Debreceni Szenior Úszó Klub csapatbajnoki címvédését segítik indulásukkal.

- Rentka László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!