Sport

2014.08.18. 13:05

Hazai tornagyőzelem a II. Kőnig Kupán

Balmazújváros - A balmazújvárosiak épp a döntőben teljesítettek a legjobban.

Balmazújváros - A balmazújvárosiak épp a döntőben teljesítettek a legjobban.

A házigazda Balmazújvárosi Kézilabda Klub nyerte a hétvégén rendezett II. Kőnig Kupa nemzetközi férfi kézilabda tornát, miután a döntőben imponáló játékkal 26–17-re legyőzte a cseh Zubri csapatát.

A balmazújvárosi Kőnig Rendezvényközpontban megrendezett viadalon a résztvevő hat gárdát két csoportba sorsolták. Az egyik ágon a cseh Zubri, a Mezőkövesd és a Nyíregyháza csapatai, míg a másik ágon a romániai Turda, az Eger és a házigazda Balmazújváros együttesei mérték össze erejüket. Az ősszel már az NB I-ben szereplő Balmazújvárosi Kézilabda Klub úgy jutott el a döntőbe, hogy előbb szoros csatában, 33–30-ra győzött Turda ellen, majd az Egerrel szemben diadalmaskodott 22–15-re.

A szombati döntőben aztán Zubri csapata sem tudta megállítani a házigazdát, hiszen Füzesi Ferenc tanítványainak folyamatosan javuló játéka éppen a fináléban volt a leginkább elsöprő erejű. A kilenc gólos különbségű győzelem megmutatta a balmazújvárosiak erejét, amely biztató lehet az augusztus 30-án kezdődő NB I küzdelmeit illetően.

– A hatcsapatos torna kiválóan szolgálta a felkészülésünket, hiszen nagyon jó ellenfelekkel találkoztunk. A döntőben egy nagyon gyors kézilabdát játszó csapattal kerültünk szembe, de folyamatosan tudtuk fokozni az iramot és végül magabiztosan nyertünk. A tornagyőzelemnek nagyon örülünk, de ami talán fontosabb volt, hogy különösen a csehek ellen, gyakorolni tudtuk a gyors visszarendeződést, ami az első osztályú bajnokságban kulcsfontosságú tényező lehet – értékelt Füzesi Ferenc vezetőedző.

HBN

A II. Kőnig Kupa végeredménye:

1. Balmazújvárosi Kézilabda Klub

2. HC Zubri

3. Mezőkövesdi KC

4. SBS Eger Eszterházy

5. A.H.C. Potaissa Turda

6. Nyíregyházi KSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!