Sport

2014.08.04. 15:18

Extrém sportok szerelmeseinek randevúja

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi fesztiválon deszkások, korisok és a BMX-esek is megmutathatták tudásukat.

Hajdúböszörmény - A hajdúböszörményi fesztiválon deszkások, korisok és a BMX-esek is megmutathatták tudásukat.

A KEXX (Könnyűzenei Extrémsport) Fesztivál remek alkalom arra, hogy a veszélyes extrém testvérsportok kedvelői összegyűljenek és megmérettessék magukat BMX, gördeszka, illetve görkorcsolya versenyen.

Legjobb trükkök

A hajdúböszörményi rendezvényen elsőként a görkorcsolya szerelmesei mérhették össze tudásukat. Az elődöntő eredményei alapján kilenc továbbjutót választott ki a zsűri, majd a döntő alatt a nézők csodálva figyelték a látványos, ám igen veszélyes trükköket. A verseny igen szoros volt, a megmérettetésen amatőr és profi kategóriában osztottak díjakat, emellett egy best trick (legjobb trükk) elismerést is átadtak az ítészek. Az amatőrök között Selyebi Dániel győzött Gyömrő-Molnár Dávid és Baranyai Levente előtt, a profinál Barta Péter, Ribari Norbert, Szabari Gábor lett a sorrend, a legjobb trükk bemutatójának Baranyai Leventét választották.

Az ország minden területéről érkeztek versenyzők és lelkes szurkolók a rendezvény második napján megtartott gördeszkások versengésére. A nagy meleg ellenére a srácok fáradhatatlanul küzdöttek a látványos trükkökért – amatőr és profi kategóriában. A deszkások egyénileg, majd párbajokban mérkőztek, s ez alapján a versenybírák az amatőrnél Szabó Tamás, Végső Gábor, Varga Szabolcs sorrendet állítottak fel, míg a profiknál az első helyezést és a legjobb trükk címet Macsu Ferenc zsebelte be Vilics Viktor és Varga Ákos elől.

Szaltók is

Rengeteg érdeklődő látogatott ki a Városi Sportcsarnok Skate Parkjába a BMX versenyre. A sportolók amatőr és profi kategóriában mérettettek meg. A rendkívül szoros versenyben nem csak vázpörgetéseket és látványos ugrásokat, de még szaltókat is láthatott a közönség. Az amatőr versenyben az első helyet Képíró Krisztián szerezte meg lélegzetelállító hátra szaltójával, melyet még egy kormánypörgetéssel is megkoronázott. A dobogó második fokára Kovács Jánó állhatott fel, Kusnyér Gergő lett a harmadik. Profi kategóriában Kempf Zoltán lett a legjobb Sénik László és Németh Ákos előtt. A versenyen részt vett az egyetlen hajdúböszörményi versenyző, Aszalós Balázs is, aki tripla vázpörgetéssel kápráztatta el a közönséget.

HBN-Major Fanni


Hajdúböszörmény - A szervezők felelősen döntöttek, amikor a rendezvényt idő előtt befejezték.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!