Sport

2014.08.06. 12:51

Az ifjú titán a jövő bajnoka akar lenni

Debrecen - Darnyi, Hosszú, Varga Tamás és Madaras – pár név azok közül, akikre Bujdosó Zsombor hasonlítani szeretne.

Debrecen - Darnyi, Hosszú, Varga Tamás és Madaras – pár név azok közül, akikre Bujdosó Zsombor hasonlítani szeretne.

Új csillag tűnt fel Debrecen egén: Bujdosó Zsombor egyszerre vízilabdázik és úszik, nem is akárhogy. A Varga Tamás Pólósuli ifjú növendéke csapatával idén a tizenkettedik helyen zárt Európa legnagyobb gyermek pólós fesztiválján, az olaszországi HabaWabán, ráadásul az egyesület őt választotta meg korosztálya legjobbjának.

Emellett a Debreceni Aquasport Egyesület tagjaként 196 induló közül 100 m gyorson 1:09,64-es időeredménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel az Országos Delfin Bajnokságon Szombathelyen, ahol ő lett a legeredményesebb fiú versenyző. Már ez önmagában is igen figyelemreméltó lehet, de ha hozzátesszük, hogy Zsombor még csak nemrég töltötte be tizedik életévét, még érdekesebbé válik a történet.

Mint megtudtuk, a fiatal tehetség benne van a Jövő Bajnokai programban is, melynek keretein belül a balatonfüredi megmérettetésen a 2004-es születésű versenyzők között a leggyorsabban teljesítette a 2021 méteres távot.

Van kire felnézni

Mindez azt mutatja, hogy Zsombor edzői remek munkát végeznek, vízilabdában Miroslav Bajin és Sulc Andor, úszásban pedig Molnár Szilvia keze nyoma látszik meg a fiún. Az eredményekhez persze ő is kell, a sport iránti vonzódása korábbra nyúlik vissza. Óvodában még karatézott, majd általános iskola első osztályában váltott a vizes sportokra.

– Egyszerűen csak meg akartam tanulni úszni, de aztán egyre jobb eredményeket értem el, így felhagytam a karatéval. A vízilabda is megtetszett, abba is belevágtam egy évvel később. Mára az egyik kezdő vagyok a jobb szélen, és nagyon élvezem mindkettőt, egyelőre még nem tudom, melyiket fogom választani – mesélte Zsombor, akinek rengeteg példaképe van.

HBN-SZADÓ

A cikk folytatása a Napló szerdai számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!