Sport

2014.07.28. 17:13

Újra formában a sérülés után

Debrecen - Egy nap leforgása alatt két komoly viadalt is sikerrel vett Pocsai.

Debrecen - Egy nap leforgása alatt két komoly viadalt is sikerrel vett Pocsai.

Rövidtávú magyar bajnok lett a közelmúltban a Debreceni Sportcentrum - Sportiskola kiváló atlétája, Pocsai Balázs, aki előbb Balassagyarmaton győzött, majd fél nap múlva egy franciaországi versenyen harmadik lett. A DSC-DSI sérülésből visszatérő triatlonistája mesélt a két viadalról.

Mennyire készült a balassagyarmati versenyre?

Pocsai Balázs: – A tiszaújvárosi világkupát leszámítva ez a legnagyobb olimpiai távú verseny hazánkban. Ezért is természetes, hogy a versenynaptáramban fontos szerepet tölt be. 2011 és 2012-ben is én voltam a magyar bajnok ezen a távon. A tavalyi évem sajnos nem a versenypályán telt, hanem egy komoly sérülés leküzdésével, így a magyar bajnokságon sem tudtam részt venni. Nagyon nehéz helyzetből sikerült talpra állnom, ezért az idei győzelmem minden szempontból fontos.

Mi döntött ezen a versenyen, mi volt a taktikája?

Pocsai Balázs: – Azzal tisztában vagyok, hogy a futásom még nem olyan jó, mint a sérülésem előtt. Fontosnak tartottam, hogy minél kevesebben szálljunk le az első bolyban a kerékpárról, ezért az úszás első körében próbáltam erős iramot diktálni, majd Vanek Ákos versenytársam vette át és folytatta ezt a tempót. Ennek eredményeként összesen öten maradtunk az élbolyban a kerékpározás kezdetekor – így már ebben a számban sok esélyes lemaradt tőlünk. A kerékpár első felében nagy tempót diktáltunk, sikerült egy társammal elszöknünk a maradék három versenyzőtől, ám a mellettem haladót megbüntették, ezért nagy előnnyel szálltam le a bringáról, és innen már „csak” meg kellett tartanom futásban az előnyömet.

HBN-HJ

Az interjú folytatását a Napló keddi számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!