Sport

2014.07.08. 13:16

Sztárigazolás: Ladányi Balázs a DHK-ban!

Debrecen - Meccslavina vár a DHK-ra, az újonc cívisek minimum 42 meccset játszanak a MOL Ligában.

Debrecen - Meccslavina vár a DHK-ra, az újonc cívisek minimum 42 meccset játszanak a MOL Ligában.

Minden idők egyik legjobb magyar jégkorongozója, Ladányi Balázs a MOL Ligában újoncként induló Debreceni Hokiklub alakulatát erősíti az előttünk álló idényben! Ladányi 19 éven át segítette a felnőtt magyar válogatottat, 227-szer viselte a nemzeti csapat mezét. A 38 esztendős hokis ikon Dunaújvárosból teszi át a székhelyét a cívisvárosba – egyelőre 1 éves szerződést kötött az egyesület vezetésével.

Ígéretes tervek

– Fogalmazzunk úgy, jó pár ajánlat közül választhattam. Hogy mi döntött a DHK mellett? Már az első beszélgetésünk alkalmával megtetszett az elnök, Mocsári Attila sporthoz való hozzáállása. További beszélgetéseink során pedig olyan terveket vázolt, amire nem tudtam nemet mondani. Tetszik, hogy most Debrecenben az alapoktól kezdődik az építkezés, s a fokozatosságot szem előtt tartva vannak kitűzve a célok. Az elsődleges szempont, hogy a keret fiatal játékosai megszokják a MOL Liga légkörét, s egyre jobb eredményeket érjen el a DHK – mondta lelkesen Ladányi Balázs, kitérve a saját szerepére a gárdában. – Ez az egész helyzet nagyon hasonlít arra, amit Dunaújvárosban éltem át a pályafutásom elején, csak akkor én voltam az ifjú titán. Anno Ancsin János volt az, akire felnézhettünk, s megosztotta a tanácsait velünk, most rám hárul ez a feladat. Bízom benne, hogy a debreceni fiatalok hasonló mentalitással végzik majd a dolgukat, mint tettük azt mi, annak idején.

Ladányi Balázs elárulta, egy évre kötelezte el magát a DHK-hoz, de hosszabb távú együttműködés is lehet a felek között.

Nem lesznek pofozógépek

– Amikor beszélgettünk az elnök úrral, nem egy évre győzött meg, de a profi sportban minden eshetőséggel számolni kell. Egy évnél távolabbi céljaim vannak Debrecenben – fogalmazott a kiváló csatár, aki elmondta, még képlékeny a DHK kerete, ráadásul a jégről csak pár játékost ismer az új csapattársak közül, de bízik benne, hogy az első idényében a rájátszásban is bizonyíthat a Debrecen.

– Egy valamit leszögeztünk a tárgyalások során: nem akarunk pofozógépek lenni, és a szimpatikus vesztes szerepére sem pályázunk! Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az alapszakaszt követően nem ér véget az idény, s a rájátszásban folytathatjuk a küzdelmet – tekintett a jövőbe Ladányi.

Erőltetett menet

Elkészült a MOL Liga 2014–15-ös idényének sorsolása: legalább 184, de akár 195 mérkőzést is láthatnak a szurkolók a szeptember 19-én kezdődő szezonban. Az új szezon szeptember 19-én, pénteken kezdődik, az újonc Debreceni Hokiklub az UTE csapatát fogadja – tájékoztatott a jégkorong-szövetség.

A február 1-ig tartó alapszakaszban a klubok három oda-vissza kört játszanak egymással, azaz 42 fordulóra kerül sor. Mivel a Debreceni HK belépésével az indulók száma eggyel nőtt, a kevesebb forduló ellenére is pontosan ugyanannyi, 168 mérkőzést játszanak az alapszakaszban.

A mezőny növekedésével megváltozik a rájátszás lebonyolítása, amelyben a korábbi néggyel szemben hat csapat vesz részt. Újdonság, hogy miközben az alapszakasz két legjobbja automatikusan az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezett a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntőt játszik a további két kiadó elődöntős helyért.

Az elődöntőben, amely mostantól az egyik fél negyedik győzelemig tart, az alapszakasz győztesének a két selejtező-győztes közül az lesz az ellenfele, amelyik az alapszakaszban rosszabb helyen végzett.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!