Sport

2014.07.05. 11:48

Nem félnek Messitől

Brazília - Jan Vertonghen úgy véli, elbírnak az argentin karmesterrel, Lionel Messivel.

Brazília - Jan Vertonghen úgy véli, elbírnak az argentin karmesterrel, Lionel Messivel.

A Messi által fémjelzett argentinok nézhetnek farkasszemet Belgiummal szombaton 18 órától (tv.: M1, élő) az Estádio Nacional Mané Garrinchában.

Klasszistól függve

Argentína Angel di Maria 118. percben lőtt góljával küldte haza a svájciakat a vébé nyolcaddöntőjében, ezzel párhuzamosan pedig egészen a negyeddöntőig repítette nemzete válogatottját. Első számú balhátvédjük, Marcos Rojo sárga lapjai miatt kénytelen lesz kihagyni a találkozót, amely érzékenyen érintheti a védelmi vonalukat. Hugo Campagnaro és José Basanta jó eséllyel pályázik a megüresedett helyre, ám valószínűsíthetően utóbbi kerül ki győztesen, ugyanis, nagy szerencséjére, ballábas.

A csatár poszton sem minden fenékig tejfel, ugyanis Sergio Agüero, bár elkezdett tréningezni, még teljesen nem épült fel izomsérüléséből. Pánikra semmi ok, hiszen Lavezzi és Palacio személyében szintén minőségi labdarúgót tudnak a keretükben a világoskék-fehérek.

Szövetségi kapitányuk csak ennyit felelt azon kritikákra, mely szerint rendkívüli módon függnek a tízesüktől.

– Argentína mindig is függeni fog Messitől – mondta Sabella, majd kitért a balbekk pozícióját érintő kérdésre. – Rojo remek játékos, de Basantában is hiszünk.

Magabiztos belgák

A világbajnokságon jóformán zöldfülűnek számító belgák és a masszívnak nevezhető Egyesült Államok összecsapása egyesek szerint a torna egyik legnagyobb iramú, legszenvedélyesebb százhúsz percét hozta, amely az európai gárda győzelmét (2–1), illetve továbbjutását eredményezte. Belgium sérültjei felépültek, eltiltottjai újra hadra foghatóak, és úgy tűnik, minden rendben van a házuk táján. Ám szövetségi kapitányuk, Marc Wilmots feje mégis „fájhat”, ugyanis Origi és Lukaku közül kell választania egyet a csatárposztra.

A belgák futballistája, Jan Vertonghen bízik a csapatában. – Olyan gárda vagyunk, amely ellen nem könnyű játszani. Nem félünk és nem riadunk meg senkitől, hiszen remek egységet alkotunk. Ha Messi egyikünkön átjutna, rögtön a második, esetleg a harmadik játékosunkkal találná szemben magát – fogalmazott a Tottenham Hotspur védője a BBC-nek.

ÉKN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!