Sport

2014.07.06. 10:34

Méltóképpen búcsúztatták Bernáth Csabát

A védő pályafutása utolsó meccsén a Lyont legyőző csapatban lépett pályára.

A védő pályafutása utolsó meccsén a Lyont legyőző csapatban lépett pályára.

Tizennyolc, piros-fehérben eltöltött esztendő után, 35 évesen akasztotta a szögre futballcsukáját a DVSC jobbhátvédje, Bernáth Csaba, akinek a szombati, Olympique Lyon elleni felkészülési mérkőzés volt az utolsó fellépése. Ennek megfelelően a kezdés előtt köszöntötték Bernit, aki tíz perc játék után vastaps közepette vonult le a pályáról a Nagyerdei Stadionban.

Akik viszont fent maradtak a gyepen, jó játékot produkálva verték meg a francia sztárgárdát. A 20. percben Sidibe közelről mattolta Gorgelint, majd a félidő végén Bódi passzából Kulcsár ugyancsak fejjel volt eredményes. A szünetben elégedetten dörzsölhették a tenyerüket a nézők, mert a Loki biztatóan futballozott a Lyon ellen.

A helyén kezelik

A második játékrészt a franciák szépítő találata vezette fel, de pánikra nem volt ok, ugyanis a debreceni kontrákban továbbra is ott rejlett a veszély. Egy gyors ellenakció után Kulcsár Tamás újra betalált, majd pár perc múlva Sidibe szerzett szerencsés gólt, beadása megpattant és a hálóban kötött ki.

A Lyonnak volt még válasza erre, Bahlouli tizenegyesből szépített.

Mint Kondás Elemér vezetőedző a lefújás után elmondta, a helyén kezelik az OL elleni sikert, de mi hozzátehetjük: a győzelem mindig jókor jön.

HBN-TN

 


Edzőmérkőzés

DVSC-TEVA – Olympique Lyon 4-2 (2-0)

Nagyerdei Stadion, 8110 néző. Vezette: Bognár (Tóth V., Albert)

DVSC: Novakovics – Bernáth (Lázár 11., Volas 75.)), Máté (Morozov 75.), Mészáros (Brkovics 59.), Korhut (Vadnai 75.) – Mihelic (Jovanovic 59.), Varga J. (Ludánszki 75.), Bouadla (Ferenczi 75.), Bódi – Kulcsár (Seydi 75.), Sidibe (Tisza 75.)

Lyon: Gorgelin (Frick 46.) – Zeffane, Bisevac (Sarr 46.), Kone, Nganioni (Labidi 68.) - Malbranque (Ferri 46.), Tolisso, Mvuemba (Ghezzal 46.) - Plea (Yattara 46.), Danic (N’Jie 46.), Ferir (Bahlouli 46.)

Gól: 1-0 Sidibe (20.), 2-0 Kulcsár (40.), 2-1 Yattara (46.), 3-1 Kulcsár (66.), 4-1 Sidibe (69.), 4-2 Bahlouli (11-esből, 75.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!