Sport

2014.07.18. 12:40

„Ki kell szolgálni a nézőket”

Balmazújváros - A héten kinevezett Szabó János szerint az az alap, hogy roppant motivált legyen a Balmazújváros.

Balmazújváros - A héten kinevezett Szabó János szerint az az alap, hogy roppant motivált legyen a Balmazújváros.

Mint arról korábban beszámoltunk, kinevezték a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesének új vezetőedzőjét. Az áprilisban ideiglenesen beugrott szakmai igazgatótól, Pajkos Jánostól Szabó János vette át a gárda közvetlen irányítását. A legutóbb a Kazincbarcikát dirigáló tréner nyilatkozott a Naplónak.

Beilleszkedne

A szakember elmondta, némileg meglepte az újvárosiak megkeresése.

– Azt nem állíthatom, hogy számítottam az ajánlatra, de hamar átbeszéltük Tiba István elnök úrral és Pajkos Jánossal az elképzeléseinket, s könnyen meg tudtunk egyezni. Ami a célokat illeti, egyénileg azt szeretném megvalósítani, hogy minél gyorsabban be tudjak illeszkedni egy jól működő gépezetbe. Kitűnő munka folyt eddig is Balmazújvárosban, ezért egy láncszemként tekintek a szerepemre – fogalmazott Szabó János, aki kitért arra is, milyen játékot szeretne viszontlátni a csapattól a következő szezonban.

Fontos a labdabirtoklás

– A legfontosabb, hogy nálunk legyen a labda, ebből az alapállásból pedig minél gyorsabban el tudjunk jutni a támadások befejezéséig. Nyilván ez minden edző álma, ugyanakkor a biztonságos védekezésre is hangsúlyt kívánunk fektetni. A csapat eddig is masszív gárda benyomását keltette, volt tartása a társaságnak, úgy vélem, ez a jövőben is így marad.

A vezetőedző elárulta, egyelőre nem tűztek ki célul konkrét helyezést a szezon végére.

– Az viszont elvárás, hogy minden meccsen roppant motiváltan lépjünk pályára, tulajdonképpen ez az alap. Emellett úgy kell futballoznunk, hogy a közönség azt érezze, kiszolgálták a játékosok. Úgy vélem, ez megvalósítható, a korábbi szakmai munka biztos alapot nyújt mindehhez – nyilatkozta Szabó János.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!