Sport

2014.07.02. 09:26

Három napon át repültek

Debrecen - Sikeresen befejeződött a Csóka-Pipistrel repülős túra.

Debrecen - Sikeresen befejeződött a Csóka-Pipistrel repülős túra.

Péntek reggel indult el a nemzetközi mezőny a háromnapos túrarepülésre. A menetrendet az időjárás befolyásolta, a mezőny túlnyomó részét alkotó lengyel kisgépek nem tudtak időben Debrecenbe repülni, csak péntek délelőtt érkeztek meg. Végül a tankolást és feladathirdetést követően elstartolt a mezőny 20 gépe az első szakaszra, Esztergom érintésével Szentkirályszabadjára, a magyar honvédség egykori helikopterbázisára. Egy gép ott csatlakozott a mezőnyhöz, és így szombaton már a teljes mezőny repült tovább a Balaton megkerülésével Szegedre.

aVasárnap az utolsó, legrövidebb szakaszon a túrázók egy része visszatért Debrecenbe. Mivel ez az esemény nem verseny volt, a cél a repülőbarátság erősítése, a baráti országok pilótáinak, a különböző korosztályok együttműködése volt. A túra legfiatalabb pilótája egy 17 éves lengyel, míg a legidősebb egy hajdúsági, a 78 éves Flóra Nagy László volt.

HBN–VGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!