Sport

2014.07.22. 15:46

Előnyt jelent a hazai pálya

Debrecen - A spanyolok lesznek a legerősebb ellenfelei az U16-os válogatottnak.

Debrecen - A spanyolok lesznek a legerősebb ellenfelei az U16-os válogatottnak.

Július 31. és augusztus 10. között Debrecen ad otthont az U16-os női kosárlabda Európa-bajnokságnak. A magyar válogatott a nagyon erős „B” csoportba került, amelyben Szerbia, Spanyolország és Horvátország alakulatával kell megküzdenie. A kontinensviadal előtt a válogatott már a cívisvárosban edzett. A nemzeti együttes vezetőedzője, Magyar Gergely, és a csapatkapitány, Studer Ágnes ekkor nyilatkozott elvárásairól.

Nehéz lesz

– A korosztályból mindenki játszott már mérkőzést Debrecenben, én sokszor jártam itt, szeretek a cívisvárosba jönni. Ismerem az Oláh Gábor utcai-, illetve a Hódos Imre Sportcsarnokot is, úgy gondolom, a feltételek adottak lesznek ahhoz, hogy jó eredményt érjenek el a lányok. A hazai pálya könnyebbséget jelent, mert nem kell utaznunk, idegen környezethez és étkezési szokáshoz alkalmazkodnunk. Másrészt sok hozzátartozó és barát jelezte a csapattagoknak részvételi szándékát, a lelkes szurkolótábor pedig motiválja a csapatot – kezdte a beszélgetést Magyar Gergely.

A cikk folytatását a Hajdú-bihari Napló szerdai számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!