Sport

2014.07.11. 15:35

Büszkék lehetnek magukra a juniorok

Debrecen - Szűcs Rebeka és Nagy Réka egyaránt emelt fővel zárhatta a krétai viadalt.

Debrecen - Szűcs Rebeka és Nagy Réka egyaránt emelt fővel zárhatta a krétai viadalt.A napokban a Kréta szigetén fekvő Chania városában rendezték meg a 13. Junior Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokságot, ahol a 10 fős magyar válogatott összességében 2 arany- és 2 bronzérmet szerzett. A csapatban ott volt a Debreceni Búvárklub két fiatal kiválósága is, Szűcs Rebeka és Nagy Réka egyaránt emelt fővel zárhatta a viadalt.

Az erős mezőnyben is jól teljesítettek a debreceniek, hiszen a még csak ifjúsági korú Szűcs Rebeka egyéni csúcsai mellett a nemzeti váltó húzóembere volt, egyéniben pedig éppen csak lemaradt a döntős helyekről, a váltó 5. helye mellett saját legjobbján jócskán faragva a 9. lett a 200 méteres uszonyos úszásban. Nagy Réka a kvalifikációval már önmagában is bravúrt hajtott végre, fő számában, a 400 méteres búvárúszásban elért 8. helyére pedig igazán büszke lehet.

– Elégedett vagyok a lányok teljesítményével, a korántsem zavartalan felkészülésünket végül sikerült jól zárni. Réka utolsó éves juniorként ismét példát mutatott mindenkinek, eredményeit kitartó munkájának és példás szorgalmának köszönheti. Rebeka egyéni csúcsai mellett hasznos tapasztalatokat gyűjthetett a folytatásra, hiszen neki még két éve van ebben a korosztályban. Mindketten elismerésre méltó munkát végeztek – értékelte tanítványait a Debreceni Búvárklub edzője, Kókai Dávid, aki egyben a válogatott csapat trénere is volt a világbajnokság ideje alatt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!