Sport

2014.07.04. 10:37

Az én világbajnokságom: A „célfutball királyai” meddig menetelnek?

Debrecen - Zoy szerint a németeket csak a brazilok állíthatják meg.

Debrecen - Zoy szerint a németeket csak a brazilok állíthatják meg.

A Desperado együttes gitárosa nagy futballrajongó, sőt értő szurkoló hírében áll. A dalszerző, szövegíró zenészt kértük fel a pénteki negyeddöntők „beharangozására”.

Németország hagyományosan jó a nagy tornákon, mivel olyan mentális erővel bírnak, ami szinte minden gödörből kijuttatja őket. A jelenlegi alakulat akár a döntőre is jó lehet, remek a hátsó alakzatuk, ráadásul náluk véd a világ legjobb kapusa Neuer személyében, elől pedig Müller egy igazi gólvágó. A németek mindig annyit adnak ki magukból, amennyi a továbbjutásukhoz szükséges, ők a célfutball királyai. A franciáknak csakis akkor lehet esélyük, ha iszonyat jó napot fognak ki – természetesen ez is benne van a labdarúgásban, de úgy érzem, a németeket csakis a brazilok állíthatják meg – fogalmazott Zoy.

Neymar kontra Rodriguez

A zenész szerint a papírforma alapján a németek mellett a brazilok a másik favoritjai a pénteki negyeddöntőknek, de az új kolumbiai csodacsatár keresztülhúzhatja a házigazdák számításait. – Brazília védelme erős, viszont a középpályától akadnak gondok, nagyon Neymar-függő a csapat. Ha a kolumbiai James Rodriguez átmenti eddigi kiemelkedő formáját, izgalmas percek várhatnak a Scolari-tanítványokra. De az az érzésem, hogy a brazilok kihasználják a hazai pálya előnyét és továbbjutnak – latolgatott a Desperado gitárosa.

ÉKN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!