Sport

2014.07.24. 15:45

Ahol nem lehet kikapni

Debrecen - A DVSC-TEVA az ősi rivális Nyíregyháza otthonában kezdi meg bajnoki szereplését.

Debrecen - A DVSC-TEVA az ősi rivális Nyíregyháza otthonában kezdi meg bajnoki szereplését.

– A Magyar Kupában már játszottam lokistaként a Szpari ellen, tisztában vagyok vele, hogy ez a meccs olyasmi a két szurkolótábornak, mint Budapesten a Fradi–Újpest, ezért biztosíthatom a drukkereket, nekünk is kiemelt derbi lesz a pénteki – nyilatkozta az OTP Bank Liga nyitányán, pénteken 19 órától kezdődő Nyíregyháza Spartacus–DVSC-TEVA összecsapás kapcsán Zsidai László, aki egy éve az MTK-tól érkezett Debrecenbe.

Harapós újonc

A középpályás szerint azonban nem csupán a presztízs miatt bír nagy jelentőséggel a keleti rangadó. – Egyáltalán nem mindegy, hogyan indítjuk az előttünk álló szezont, hiszen nem csak a nemzetközi porondon, hanem itthon is a lehető legjobbat akarjuk produkálni ebben az idényben is. Nehéz meccs lesz a nyíregyházi, idegeben kezdünk egy vélhetően harapós újonc ellen. A hazaiak a feljutással nagy lendületet kaptak, kettőzött erővel hajtanak majd ellenünk, s ne feledjük, a keretük is sokat erősödött a nyáron! Ennek ellenére nem fogadnám el látatlanban a döntetlent, minden mérkőzést meg akarunk nyerni, bárki is az ellenfél, de Nyíregyházán pláne nem szeretnénk kikapni – szögezte le a válogatott labdarúgó.

Vissza a kezdőbe

Zsidai arra is kitért, milyen erőállapotban van jelenleg.


[poll id="713"]


– Mindjárt a felkészülés első napján a közelítőmben keletkezett egy izomsérülés, ezért két hetet ki kellett hagynom, ez azonban már szerencsére a múlté. Nyilván rossz volt kívülről figyelni a tréningeket, annak viszont örülök, hogy a fiúk továbbjutottak a Bajnokok Ligájában. Most azon vagyok, hogy utolérjem magam minél hamarabb, nem adom fel a harcot, vissza akarom verekedni magam a kezdőcsapatba – jelentette ki a futballista.

A nyíregyházi összecsapáson egyébként a lokisták korábbi csapattársaikkal is összefuthatnak, hiszen a Szpari keretében több játékos is van – Balogh, Huszák, Rezes, Spitzmüller, Bajzát és Szécsi –, akik korábban már szerepeltek DVSC-mezben.

HBN-TN


Debrecen - A DVSC-TEVA pénteken a Nyíregyháza otthonában játssza az új szezon első bajnoki mérkőzését.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!