Sport

2016.09.27. 08:33

Sok volt a gól, csak nem a jó hálóban

Debrecen - A hétfő esti DEAC-Csenger meccs (főleg a második félidőnek köszönhetően) ismét gólgazdag összecsapás volt, ám a férfi futsal NB II. keleti rangadóján elsősorban a vendég Petőfi SE örülhetett.

Debrecen - A hétfő esti DEAC-Csenger meccs (főleg a második félidőnek köszönhetően) ismét gólgazdag összecsapás volt, ám a férfi futsal NB II. keleti rangadóján elsősorban a vendég Petőfi SE örülhetett.

A vendégeknek kevesebb lehetőség jutott, ám azokkal sokkal jobban sikerült gazdálkodniuk, mint a hazaiaknak, akik bár gyakran birtokolták a labdát, mégis túl sok hibát követtek el ahhoz, hogy fogást találjanak a Csenger csapatán. Érvényesült hát a mondás: a kevesebb néha több.

Férfi futsal NB II., 2. forduló

2016. szeptember 26. Debrecen, DESOK

DEAC - Petőfi SE Csenger 3-7 (1-3)

Gólszerzők: Balogh Á. (öngól), Kántor, Szalánczi, ill. Bodó (2), Osváth, Szilágyi, Bun (öngól), Balog Á., Gaál.

Kiállítva: Sándor B. (40. p.)

A meccs alakulása: 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 2-4, 3-4...

Elek Gergő edző (DEAC): - Mi irányítottuk a mérkőzést, nálunk volt a labda, és ez egy nagyon nehéz műfaj. A helyzetkihasználással vagyok a leginkább elégedetlen, rossz döntéseket hoztunk az ellenfél kapuja előtt. Nincs gond! Megyünk tovább! Tanulunk a hibáinkból! Vereségből még könnyebb is, mint győzelemből. Gratulálok a Csengernek és további sok sikert kívánok!

A vendég zöldek egy szélen vezetett támadás befejezéseként vezetést szereztek az 5. percben (0-1), s innentől hátrányból kellett futsaloznia a DEAC-nak.

A mieink egy gyors pikk-pakk akció végén egalizáltak (1-1), igaz, egy percen belül egy ehhez igencsak hasonlatos góllal már megint a látogatóknál volt az előny (1-2). Kezdhettük elölről a fordítási hadműveletet, ám amikor már úgy érezhettük, hogy kellőképpen megdolgoztunk érte, a Csenger növelte előnyét (1-3).

A második félidőben Kántor Tamás révén ismét gólhoz jutottunk (2-3), de hamarosan villantak a vendégek, nem hagyva esélyt arra, hogy ezután egyenlítsünk is (2-4). Idővel áttértünk az 5 a 4 elleni játékra (ehhez bejött a félidőben Szalánczi Zoli kapus, aki jól játssza ezt a variációt). Magyarán kapusunk is rendszeresen felment félpályáig a támadásokkal, gyakorlatilag ő irányított, sőt, nem ritkán távoli lövésekkel próbálkozott. Az egyik kísérlete be is akadt (3-4). Ám ezt követően újabb hibákat vétettek a srácok, ami végleg megbosszulta magát. Kétszer is kihagytunk egy 10 méteres kisbüntetőt, lassan végleg elszálltak reményeink. A végén túlzó különbség alakult ki, a DEAC szinte már csak a támadásra koncentrált, sokszor üresen hagyva a kaput az ellenfélnek.

Ezután következik az Ózd elleni meccs (Kazincbarcikán). Erre majd jövő hétfőn, vagyis október 3-án kerül sor.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!