Sport

2014.07.08. 14:48

A Loki Újpest-veréssel hangolhat a BL-re

Debrecen - Az idei első tétmeccsét a Szuperkupáért vívja a DVSC a lilák ellen, péntek este a Puskás Ferenc Stadionban.

Debrecen - Az idei első tétmeccsét a Szuperkupáért vívja a DVSC a lilák ellen, péntek este a Puskás Ferenc Stadionban.

A most induló szezon első tétmérkőzését játssza a DVSC-TEVA a hétvégén, Kondás Elemér együttese pénteken a Szuperkupáért lép pályára az Újpest ellen. Mint ismert, a cívisvárosiak a bajnokcsapat jogán, a lila-fehérek pedig kupagyőztesként mérkőzhetnek meg a serlegért 20.30-tól a Puskás Ferenc Stadionban.

Öt Loki-siker

A debreceniek eddig ötször szerezték meg a Szuperkupát (2005, 2006, 2007, 2009 és 2010 voltak a sikeres évek), az újpestiek ugyanezt a címet kétszer hódították el (1992-ben és 2002-ben).

A Loki vezetőedzője lapunknak elmondta, nagyjából azt a kezdőcsapatot küldi pályára a Puskásban, amelyikre kedden is számít a Bajnokok Ligája-selejtezőben az északír Cliftonville ellen.

Az ellenfél háza táján két hiányzóról szólnak a hírek: a ujpestfc.hu arról tájékoztat, hogy Jérémy Serwy zúzódás miatt, míg a korábban a DVSC-t is erősítő csatár, Kabát Péter ínhüvelygyulladás miatt kénytelen kihagyni a meccset.

Szakály visszatérhet

A piros-fehérek a hétvégén 4–2-re legyőzték a francia Olympique Lyon-t a Nagyerdei Stadionban, azon a kilencven percen nem lehetett ott a pályán a csapatkapitány Szakály Péter. A középpályás vádliján két hete, a balmazújvárosi edzőtáborban vérömleny keletkezett, miután egy szerencsétlen szituációban összerúgott Mészáros Norberttel. Ennek következtében Szaki csak a lelátóról szemlélhette a társait, ám a hírek szerint elképzelhető, hogy az Újpest ellen csereként már bevethető lesz.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!