Sport

2014.07.16. 12:28

A Hungaroringen tekertek a debreceni kerékpárosok

Budapest, Debrecen - A DKSI-Freeriderz csapata sikeresen szerepelt az idén 2. alkalommal megrendezett Tour de Ring 24 órás versenyen.

Budapest, Debrecen - A DKSI-Freeriderz csapata sikeresen szerepelt az idén 2. alkalommal megrendezett Tour de Ring 24 órás versenyen.

A Hungaroring aszfaltján rendezett versenyen három 6 fős váltóval, illetve egy egyéni indulóval állt rajthoz a légiósokkal kibővült csapat.

A egyéni indulók között fölényes győzelemmel zárt Pályi Csaba, aki 168 körrel sok váltót is maga mögé utasított! Csaba a 24 órás hazai csúcstartó, mely címet tavaly sikerült elérnie. A Hungaroring 4381,08 m hosszú körén ez a teljesítmény névlegesen 736 km-nek felel meg, ami a pihenőidőkkel együtt (!) számolva bruttó 30,7 km-es óraátlagot jelent!

A 6-os csapatok között óriási versenyben végül mindössze 2 körrel maradt le az első helyről az Ágoston Imre, Czine Tamás, Hajdu Barna, Monoki Róbert, Nagy Gyula és Vogronics Máté alkotta gárda, 207 körrel, névleg 907 km-rel, ami 37,8-as átlag! A kiélezett versenyben csakúgy mint egy Forma1-es futam esetén, profin megkoreografált váltásokkal tudták az abszolút 2. helyezést elhozni a fiúk.

A másik 6-os váltónk kategória 4., abszolút 7. helyet szerzett, itt Futó Tamás, Horváth László, Nagy Zoltán "Kocka", Porcsin Levente, Purda Ádám és Szabó Péter szerepeltek. 194 körrel zártak (kb. 850 km, 35,4-es átlag), ami a csapatok többsége számára szintén irigylésre méltó teljesítmény.

A 6 fős lánycsapatunk kategóriájában győzelemmel zárt! 146 kört tekertek, kb. 640 km, és 26,7-os átlag mellett! A "debreceni csajok" csapata: Csuhai Andrea, Dombi Renáta, Király Dia, Ludmány Rita, Sándor Edina és Szabó Marianna.

- DKSI Freeriderz -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!