Sport

2014.06.20. 09:24

Szakértő szemmel - Kifacsarva érkeztek a spanyolok a vébére

Debrecen - Bozsik Péter szerint most leszerepeltek, de nem szabad temetni a hispánokat.

Debrecen - Bozsik Péter szerint most leszerepeltek, de nem szabad temetni a hispánokat.– Ha józan ésszel gondolkozom, akkor nem meglepetés a spanyolok búcsúja, viszont érzelmileg kellemetlenül érintett, mert közel áll a szívemhez az a stílus, amit játszanak – kezdte a beszélgetést Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány. – Ugyanaz történt Del Bosque válogatottjával, mint 2002-ben Dél-Koreában az akkori világbajnok franciákkal, teljesen kifacsarva érkeztek a tornára. A problémát abban látom, hogy a gárda valamennyi tagja Európa élcsapataiban meghatározó szerepet tölt be, s nagyon hosszú volt számukra az idény. Mentálisan és fizikálisan is fáradtak voltak, egyáltalán nem tudtak felpörögni a világbajnokságra.

Megfejtették a tiki-takát

A legutóbb Tatabányán dolgozó szakember annak ellenére, hogy leszerepeltek a hispánok, nem temeti a gárdát. – Még mindig a legjobb csapatnak tartom őket ebben a csoportban, de ezen a két meccsen különböző okok miatt nem tudták azt nyújtani, ami jellemzi őket. Való igaz, a világ kezdi kiismerni a Barcelona, s ezáltal a spanyol válogatott stílusát, aminek az ellenszere, a középpályán leütközni őket, s kontrákra játszani. Így futballoztak a hollandok és a chileiek is, amire nem tudtak megfelelő módon reagálni Iniestáék. De biztos vagyok benne, hogy egy csúcsformában lévő spanyol gárda újra a legjobbak közé tartozhat még a jövőben – vélekedett a szakember.

ÉKN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!