Sport

2014.06.20. 15:21

Nyolc új ember érkezett

Debrecen - Szinte teljesen kicserélődött kerettel vág neki az új idénynek a DVSE.

Debrecen - Szinte teljesen kicserélődött kerettel vág neki az új idénynek a DVSE.Ahogyan az a szerényebb költségvetés okán várható volt, alaposan átalakult a debreceni OB I-es vízilabdacsapat összetétele – a megújult keretet és a célkitűzéseket sajtótájékoztatón ismertette pénteken délelőtt Varga Tamás, a DVSE kétszeres olimpiai bajnok vezetőedzője.

– Negyven százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhatunk, mint tavaly, éppen ezért ehhez mérten kellett kialakítani az élvonalbeli együttesünk keretét. Több klasszisunk is távozott, ugyanakkor meg tudtuk tartani Halek Mártont, Kállay Márkot, Péterfy Mihályt és Süveges Mátét. Elég sokan érkeztek hozzánk: a kanadai nemzeti együttes elsőszámú hálóőre, Dusan Aleksic, Hoppál Gergely (Pécs), Kincses Attila (Kaposvár), Kuncz Tamás (Kaposvár), Martin Kolarik (Szentes), Pataki Gergely (Pécs), Szabó Botond (FTC), valamint Tóth Péter (Szolnok) is nálunk folytatja. A 2014/15-ös idényben a saját nevelésű ifjú tehetségeink, Kaszanyi Roland (kapus), Kátai Károly (kapus), Macsi Patrik, Pocian Serban Patric, Smitula Gergő és Soltész Alpár is több szerephez fog jutni – ismertette a változásokat Csuvi, majd elmondta, hogy támogatóik, a város és a Sodexo segítsége nélkül nem sikerülhetett volna összehozni egy ilyen keretet.

Ami a terveket illeti, a Debrecen a 7-10. helyek egyikére érhet oda, reálisan a 8-10. pozíció valamelyike érhető el, ha hetedikként zárnának a piros-fehérek, az már bravúr lenne. A szezonindító eseményen továbbá kiderült, a jövőben Becsky István lesz az OB I-es csapat ügyvezető igazgatója, illetve a klub elnöke.

Kulcsszereplő

Varga Tamás megkeresett egy elég jó ajánlattal, amelyre nem mondhattam nemet, már csak azért sem, mert a megújuló dinamikus gárdában kulcsszerephez juthatok – mondta el érdeklődésünkre Kincses Attila, aki többek között junior világbajnok, kétszeres magyar és román bajnok, és kétszeres román gólkirály. – A fiatalokat leszámítva szinte mindenkit ismerek a csapatból, többüket már gyerekkorunk óta, azt hiszem, nem lesz gond az összeszokással. Mindig is szerettem ezt a várost, elég pörgős helynek ismertem meg, várom már, hogy itt bizonyíthassak – fogalmazott Kincses, a DVSE egyik új „szerzeménye”.

HBN


Debrecen - Alaposan átalakult garnitúrával vághat neki ötödik élvonalbeli szezonjának, a Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság 2014/2015-ös kiírásának a Debrecen vízilabdacsapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!