A 8-10. hely az elvárás

Akt.:
A DVSE sajtótájékoztatóján
A DVSE sajtótájékoztatóján - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Alaposan átalakult garnitúrával vághat neki ötödik élvonalbeli szezonjának, a Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság 2014/2015-ös kiírásának a Debrecen vízilabdacsapata.

Többen távoznak a piros-fehérektől, köztük az együttes válogatott klasszisai, míg az Universiadé-győztes Halek Márton, Kállay Márk, Péterfy Mihály és Süveges Máté a jövőben is a cíviseket erősíti. A távozók helyére fiatal pólósok érkeznek, mellettük pedig saját nevelésű tehetségek villogtathatják oroszlánkörmeiket az OB I-ben.

Hamarosan a hajdúsági fővárosba helyezi át székhelyét a kanadai nemzeti együttes elsőszámú hálóőre, Dusan Aleksic, Hoppál Gergely (Pécs), Kincses Attila (Kaposvár), Kuncz Tamás (Kaposvár), Martin Kolarik (Szentes), Pataki Gergely (Pécs), Szabó Botond (FTC), valamint Tóth Péter (Szolnok) is. És végül, de nem utolsó sorban a bizonyításra éhes, zömmel saját nevelésű debreceni fiatalok: Kaszanyi Roland (kapus), Kátai Károly (kapus), Macsi Patrik, Pocian Serban Patric, Smitula Gergő, Soltész Alpár.

– Nagyon átalakult a keret, a négy idegenlégiós helyére mindössze két külföldi játékos érkezett. Arra törekedtem, hogy minél több utánpótláskorú, debreceni kiválóság kapjon lehetőséget, éppen ezért a 14-es keretbe ketten mindig be lesznek nevezve, de előfordulhat, hogy még ennél többen is. Más struktúrájú csapatunk lesz – sokkal dinamikusabb és gyorsabb –, nem sztárjátékosokkal, hanem többnyire egyenlő képességű pólósokkal, és kiegészítve egy-egy kiemelkedő játékossal. Ennek az együttesnek az lehet az erőssége, ha egységes csapatként fog működni! Úgy gondolom, hogy ez a Debrecen a 7-10. helyek egyikére érhet oda – reálisan a 8-10. hely várható el, míg a 7. hely megszerzéséhez óriási bravúrra van szükség – fogalmazott Varga Tamás.

A kétszeres olimpiai bajnok vezetőedző legénysége a tervek szerint július végén, augusztus elején kezdi meg a felkészülést a szeptember végén kezdődő Magyar Kupára, valamint az októberben rajtoló 2014/2015-ös bajnoki pontvadászatra.

dvse.hu