Sport

2014.06.12. 10:38

Nagy Tímea bronzot hozott új klubjának

Bukarest, Hajdúszoboszló - A Hajdúszoboszlóra igazolt bajnoknő kvalifikálta magát az Európa Játékokra.

Bukarest, Hajdúszoboszló - A Hajdúszoboszlóra igazolt bajnoknő kvalifikálta magát az Európa Játékokra.Nagy változás történt Nagy Tímea karrierjében, ugyanis két hónapja a DVSC-ből a hajdúszoboszlói Papp László Bokszakadémia csapatához igazolt, de a klubváltás ellenére a többszörös magyar bajnok felkészítését továbbra is Salánki László irányította.

Nagy Tímea az elmúlt héten a bukaresti Európa-bajnokságon lépett ringbe a 75 kilogrammosok olimpiai súlycsoportjában, ahol az első körben kiemelt volt, így a legjobb nyolc között mutatkozott be. A hajdúsági öklöző egy török lány ellen mutatkozott be, s győzött egyhangú pontozással. A döntőbe jutásért Nagy egy rutinos holland bunyóssal mérte össze erejét, de nem találta a rivális ökölvívásának ellenszerét, alulmaradt, de így is bronzéremmel gazdagodott. (Érdekesség, hogy végül az Európa-bajnoki címet a holland sportoló szerezte meg.)

Nagy Tímea ezzel a harmadik hellyel kvalifikálta magát a 2015-ös bakui Európai Játékokra.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!