Sport

2014.06.30. 19:33

Európa-bajnoki résztvevő a magyar hallássérült labdarúgó-válogatott

Budapest - Budapesten kvalifikálta magát válogatottunk Hollandia nemzeti csapata ellen.

Budapest - Budapesten kvalifikálta magát válogatottunk Hollandia nemzeti csapata ellen.Májusban kezdődtek meg a VIII. Hallássérültek Labdarúgó Európa-bajnokságára a selejtező mérkőzések, ahol Magyarország válogatottja Törökországgal és Hollandiával került hármas csoportba.

Május 17-én Hollandia hazai pályán kapott ki a török válogatottól 4-2-re, június 14-én pedig hazánk válogatottja utazott ki Törökországba, ahol a törökök 5-0 arányban diadalmaskodtak. Június 28-án Hollandia alakulata érkezett Budapestre, ahol egy izgalmas mérkőzésen Magyarország 2-1-es sikert aratott, így hosszú évek után a magyar hallássérült labdarúgó válogatott újra kiharcolta magának az Európa-bajnokságon való részvételt! A VIII. Hallássérültek Labdarúgó Európa-bajnokságát 2015. június 14. és 27. között rendezik meg a németországi Hannoverben.

Magyarország–Hollandia Európa-bajnoki selejtező mérkőzés 2:1 (1:1)

Gólok: 1:0 22` Pfeifer, 1:1 45` Staal ven der, 2:1 48` Nemes N.

Magyarország játékoskerete:

Bérdi Zoltán, Farkas Ádám (kapusok)

Jakab Gyula, Araczki István, Nemes Norbert, Boros Róbert, Huszár Lajos, Dalanics Róbert, Nemes Attila, Nemes Szilveszter, Gál Gyula, Shulcz Attila, Szilágyi Gyula, Lábas László, Fajger Péter, Pfeifer Zsolt, Kiss Ferenc.

Dávid József edző, Várkoly Attila technikai vezető, Simon Zoltán gyúró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!