Sport

2014.05.16. 15:37

Szép játékkal, veretlenül búcsúznának

Debrecen - Hazai pályán, a Veszprém ellen zárja a 2013/14-es női élvonalbeli kézilabda bajnokságot a DVSC-TVP.

Debrecen - Hazai pályán, a Veszprém ellen zárja a 2013/14-es női élvonalbeli kézilabda bajnokságot a DVSC-TVP.

Az alsóházban, a 9–12. helyért kezdte meg a rájátszást a Loki öt mérkőzéssel ezelőtt. A debreceni lányokkal szemben elvárás volt, hogy százszázalékos mutatóval, a kilencedik pozícióban zárják a playoffot. A célkitűzés egyik fele már teljesült, hiszen múlt héten, az Eger felett aratott győzelmével már bebiztosította a kilencedik helyet a piros-fehér gárda, ám a veretlenséghez még be kell húzni az utolsó meccset. Varga József tanítványai szombaton 18 órától a Veszprém alakulatát fogadják a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

Okvetlenül nyernének

– Elég döcögősen ment a játék az egriek ellen, rossz egy gyengébb egylettel szemben játszani, mert nem vagyunk rákényszerítve, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Szombaton nehezebb ütközet vár ránk, bár a veszprémiek sok sérültjük hiányában elég foghíjasan érkeznek majd, de így is borsot törhetnek az orrunk alá. Mindenképp nyerni szeretnénk, egyrészt, hogy javítsuk múlt heti gyengébb teljesítményünket, másrészt pedig győzelemmel búcsúznánk drukkereinktől és a szezontól. A rájátszás során a dunántúliakkal játszottuk a legszorosabb meccset, egy góllal, 26–25-re tudtunk csak nyerni, ezúttal simább találkozóra készülünk. Bálint Réka hosszabb ideje sérült, illetve Karnik Szabinának nemrég megnyúlt az oldalszalagja, amit pihentetnie kell, így ők nem lehetnek a csapat segítségére – mondta el a Napló érdeklődésére Szilágyi Ágnes, a DVSC-TVP balszélsője, aki azt is elárulta, csalódottak a helyezésük miatt.

– A keretünk alkalmas lett volna arra, hogy az 5-8-ba kerüljünk, mégsem sikerült, pedig nem sok hiányzott hozzá. Természetesen csüggedtek vagyunk, de bízunk benne, jövőre javítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!