Sport

2014.05.09. 12:15

Petőfi útján gyalogolnak Pestig

Debrecen - A debreceni srácok a koraszülöttmentés fontosságára hívják fel a figyelmet.

Debrecen - A debreceni srácok a koraszülöttmentés fontosságára hívják fel a figyelmet.Második alkalommal vágnak neki a debreceni fiatalok az Ocho Camino-nak: Komáromi Árpád és barátai ezúttal Debrecenből Budapestre gyalogolnak el szombattól csütörtökig. A Tico becenévre hallgató fiatalembert - a tavalyi túrához hasonlóan - Halász Ádám is elkíséri, ám most csatlakozik hozzájuk az egykori cívisvárosi cselgáncsozó olimpikon, Madarász Tamás is.

Árpád tavaly ötlötte ki először a gyalogtúra tervét, mivel nagyon szereti az Ocho Macho zenéjét, úgy döntött, tisztelete kifejezéséül elzarándokol a zenekar szegedi koncertjére, egyúttal népszerűsíti az egészséges életmódot és a gyaloglást.

- A tavalyi élmények után nem volt kérdés, hogy idén is nekivágunk, ezúttal a banda május 15-i, budapesti lemezbemutatóját tűztük ki célul. Gyakorlatilag végig megyünk Petőfi Sándor egykori útján - mondta a Naplónak Tico. Mint megtudtuk, a túra küldetése az is, hogy felhívják a figyelmet a koraszülöttmentés fontosságára.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat az elmúlt 22 év alatt közel 22 ezer koraszülött baba életét mentette meg. A Debrecen és Budapest közötti 220 ezer méteres séta szimbolizálja a mentett életek számát. A gyaloglással egybekötött „1 méter – 1 élet” kampány során várják a segíteni akarókat, hogy a megvásárolt méterekből befolyt összeggel támogassák a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat munkáját.

Az akciót természetesen kiemelten támogatja az Ocho Macho zenekar és a szegedi olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila is, aki néhány kilométer erejéig ugyancsak csatlakozik a srácokhoz.

Mint megtudtuk, a fiúk a futballt is imádják, ezért szombaton elgyalogolnak a Hortobágyra, majd este visszafuvaroztatják magukat a DVSC-Újpest meccsre. A lefújást követően az autó visszaviszi őket a pusztába, ahonnan reggel tovább sétálnak a főváros felé.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!