Sport

2014.05.19. 09:36

Kirepülnek a DVSC bunyósai

Debrecen - Három DVSC-s is kikérőt kapott a válogatottól. Deél Szabolcs május végén, június elején Kubában, Nagy Péter gyakorlatilag ugyanebben az időszakban Csehországban, az ifjúsági korú Komor László pedig pár nappal korábban kezdve Koszovóban vitézkedhet majd, de előtte edzőtáboroznak a srácok.

Debrecen - Három DVSC-s is kikérőt kapott a válogatottól. Deél Szabolcs május végén, június elején Kubában, Nagy Péter gyakorlatilag ugyanebben az időszakban Csehországban, az ifjúsági korú Komor László pedig pár nappal korábban kezdve Koszovóban vitézkedhet majd, de előtte edzőtáboroznak a srácok. Koszovó - Komor (+91 kg) Ifjúsági világbajnoki harmadik bunyósunk, Komor László a válogatottal edzőtáborozik mától (május 19.), aztán indulás Koszovóba, ahol a Lah Nimaniról, egy 2008-ban elhunyt híres albán bokszolóról elnevezett viadalra mennek hazánk ifistái, köztük Laci is. Ez a verseny május 23-25. között zajlik. Ő tehát már útra kelt, ám Deél Szabolcs és Nagy Péter is hamarosan csomagolhat. Kuba - Deél (91 kg) Az orosz mérsékelt hidegből a forró monszun vidékére! Deél Szabolcs a világ egyik végéről - némi köztes magyarországi pihenővel - a másikba tart. Most érkezik haza még csak Oroszország keleti csücskéből, Habarovszkból, s rövidesen utazhat nyugatra, a karibi szigetvilágba. A felnőtt válogatott egy részével ugyanis Kubában lesz dolga, ám előtte május 26-tól edzőtáborban dolgozik. Kubában aztán (június 11-ig odalesz Szabolcs) a Roberto Balado Emlékversenyen vesz részt. A fiatalon, 25 évesen autóbalesetben meghalt kiváló szupernehézsúlyú bunyós, Balado, a barcelonai olimpiát megnyerte 1992-ben, ám előtte két alkalommal világbajnokságot is nyert: 1989-ben - mindössze 20 évesen - és 1991-ben. Aztán még egyszer, 1993-ban is ő lett a világ legjobbja a +91 kilósok között. Rá egy esztendőre, 1994-ben következett be tragikus balesete Havanna területén áthaladva - véget vetve egy már addig is elképesztően sikeres ökölvívó pályafutásnak.

Csehország - Nagy (81 kg) Nagy Péter is május 26-tól van kikérve a DVSC-től. A magyar válogatott másik részével a csehországi Ustí Nad Labenben (június 3-8. - bár maguk a meccsek igazából csak 4-én kezdődnek) bunyózik szintén egy versenyen, s előtte ő is edzőtáborban fog izzadni. Ez a viadal a 45. alkalommal megrendezett cseh Grand Prix lesz, vélhetően komoly mezőnnyel - akárcsak a Balado-versenyen -, tehát mindkét öklözőnk számára remek lehetőség lesz ütős mérkőzéseken továbbfejlődni. Eközben Komor a nyári ifi olimpiára (augusztus 23-27. Nanking, Kína) készül gőzerővel. Hajrá, fiúk, hajrá, DVSC, hajrá, magyar boksz! - Koppányi Szabolcs - dvscboxing.hu Fotók: az elsőn Komor László látható Szófiában (ifi vb), amint legyőzi az argentin Espinolát, a másodikon Deél Szabolcs és Nagy Péter fotómontázsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!