Sport

2014.05.15. 16:50

Ha nyernek, bajnokok

Berettyóújfalu - Egy győztes meccs választja el a Mezei-Vill csapatát attól, hogy az NB I-es futsalbajnokság első helyén végezzen.

Berettyóújfalu - Egy győztes meccs választja el a Mezei-Vill csapatát attól, hogy az NB I-es futsalbajnokság első helyén végezzen.

Sorozatban kétszer verte meg az MVFC-Berettyóújfalu a címvédő Győri ETO csapatát az élvonalbeli futsalbajnokság döntőjében.

A három nyert meccsig tartó párharc első felvonásán 6–4-re kerekedett felül Turzó József alakulata, melynek a második összecsapáson már nehezebb dolga volt. Esélyeshez méltón, 2–0-ra vezetett a Győr, innen egyenlített az Újfalu. A hosszabbítás során azonban nem született újabb gól, jöhetett a büntetőpárbaj, melyet 2–1-re a Mezei-Vill nyert meg.

A hajdúságiak előnye így már 2–0, és amennyiben a pénteken 18.15-kor kezdődő harmadik döntő meccsüket is behúzzák, akkor megszerzik az aranyérmet. – Azon leszünk, hogy megnehezítsük a dolgukat, akkor sem dől össze a világ, ha kikapunk, hisz inkább ez a realitás, ennek ellenére mindent meg fogunk tenni a sikerért. Nem véletlenül szokták mondani, hogy fejben dőlnek el a dolgok, az első két ütközeten mentálisan nagyon rendben voltunk, ezúttal is higgadtnak kell maradnunk. Már számtalanszor megküzdöttünk a Győrrel, ismerjük egymást a válogatottból is, újat már nem tudunk mutatni. Úgy vélem, meghatározóak lesznek az egyéni teljesítmények, sok fog azon múlni, ki hogyan tud felnőni a feladathoz. Előnyünk ellenére továbbra is az ETO az esélyesebb, elég csak végignézni a keretükön, ennek ellenére nem feltartott kézzel lépünk pályára – mondta Lovas Norbert, a Berettyóújfalu válogatott játékosa.

A cikk folytatása a Napló pénteki számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!