Sport

2014.04.06. 17:21

Superfightban jobban ment

Debrecen - A debreceni Pitbullok az utóbbi esztendők egyik legszínvonalasabb rendezvényével szórakoztatták a küzdősportokra fogékony nagyérdeműt.

Debrecen - A debreceni Pitbullok az utóbbi esztendők egyik legszínvonalasabb rendezvényével szórakoztatták a küzdősportokra fogékony nagyérdeműt.A Hungarian Pitbull Fighters Debrecen versenyzői minden páros mérkőzést hoztak a Hódos Imre Sportcsarnokban megrendezett „Csúcsragadozók a ketrecben” elnevezésű gálán, a négyes tornákon induló Rácz Irén (60kg) és Végh Sándor (77kg) a fináléig verekedte magát.

A Pitbullok közül elsőként a nők 60 kilogrammos négyes tornáján Rácz Irén Nagy Fruzsina (Jóni Team) ellen lépett ketrecbe. A debreceni tanárnő izgalmas csata után megosztott pontozással győzte le riválisát.

A férfiak 77 kilogrammos négyes tornáján induló Végh Sándor sem akart lemaradni klubtársától, az ózdi Beszterczei Rajmundot az első menet közepe táján hátsó fojtással mattolta, így ő is készülhetett a kategóriafináléra.

Mindenki állóbunyót várt Zsiga Sándor és a jászberényi Csirke Tamás mérkőzésén, ehelyett a srácok a földharcra helyezték a hangsúlyt. Zsiga bizonyította, talajon sokat fejlődött, hátsófojtás volt a nyerő.

Tartottak Soltésztól

Nyíri Bence akkora térdesekkel puhította a cseh Pavel Pospisilt, hogy az még a csarnok legtávolabbi zugában is hallatszott, ám riválisa bírta a verést, látszott, nem „tölteléknek” érkezett Debrecenbe. Pospisil földön sem adta könnyen magát, pedig Nyíri több fogást is kidolgozott. A háromszögtechnikából azonban már nem tudott menekülni a cseh fiú, egy idő után megelégelte, hogy Bence egy időben fojtja, karfeszíti, s közben a fejét püföli – feladta a mérkőzést.

Látszott, a cseh Ales Tomanek tart a Pitbullok topversenyzőjétől, Soltész Lászlótól, igyekezett magát távol tartani a debreceni klasszistól, olykor, hogy ne tűnjön nagyon passzívnak, egy-egy combrúgást indított. Soltész megelégelte a langyos bunyót, egy lábfelszedéssel talajra vitte ellenfelét, majd ott egy karfeszítés-kísérlet után hátsó fojtással feladásra kényszerítette a tőle fizikailag és technikailag is elmaradó riválisát.

Sajnos, a kategóriafinálék már nem hoztak sikereket a debreceniek számára, Rácz Irén fojtással szenvedett gyors vereséget a rendkívül agresszív jászberényi Cseh-Lantos Renátától. Végh Sándor sem járt jobban, ő a birkózó olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor tanítványával, a szintén komoly birkózó alapokkal rendelkező Kottes Pállal szemben maradt alul nagy csata után.

A nívóra nem lehetett panasz, a debreceni Pitbullok az utóbbi esztendők egyik legszínvonalasabb rendezvényével szórakoztatták a küzdősportokra fogékony nagyérdeműt, jó döntés volt, hogy a Kovács Szabolcs csapatfőnök vezette harci kutyák alapító tagként léptek be a legerősebb hazai klubokat tömörítő Magyar Prémium MMA Ligába.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!