Sport

2014.04.18. 14:20

Ifi vb: Komor Laci remek sikert ért el, Furó Virág kikapott

Debrecen - Valahol a papírforma jött be, mivel csütörtökön Furó Virág az elvileg esélyesebb francia lánytól vereséget szenvedett a Szófiában zajló Ifjúsági Világbajnokság (hölgyeknek "csak" olimpiai kvalifikációs verseny, uraknak vb és kvalifikáció egyben) első körében.

Debrecen - Valahol a papírforma jött be, mivel csütörtökön Furó Virág az elvileg esélyesebb francia lánytól vereséget szenvedett a Szófiában zajló Ifjúsági Világbajnokság (hölgyeknek "csak" olimpiai kvalifikációs verseny, uraknak vb és kvalifikáció egyben) első körében.

Komor László viszont a második menetben rövidre zárta a maga csatáját, így a legjobb 16 közé jutott, ahol egy korábban általa már legyőzött bosnyákkal találkozik.

Április 17. csütörtök (a 32 között):

  • Furó Virág (magyar) - Maylis Gangloff (francia) 51 kg TKO 2. menet
  • Komor László (magyar) - Dimitar Bozhilov (bolgár) +91 kg TKO 2. menet
  • Sikerült beszélni az érintettekkel, lássuk, mit írtak a maguk mérkőzéséről!

    Furó Virág: "az első menet nagyon jól ment, utána azonban már nem tudtam kellően koncentrálni. Emiatt több tiszta ütést is bekaptam, s emiatt vetettek véget a meccsnek".

    Hutai László, Virág edzője hozzáfűzte még, hogy Virág első menete dicséretes, ám látható, hogy még nem tud olyan sokáig a kellő szinten figyelni, egyúttal jól bunyózni, mint ami egy ilyen rangú meccsen kell (több olyan ütés is érte, amire nem érkezett válasz tőle, ezért ilyenkor a mérkőzésvezetőnek be kell szüntetnie a meccset, nehogy komoly sérülés legyen belőle), de a találkozó elejére lehet alapozni.

    Komor László tömör volt: "TKO-val nyertem, következik a bosnyák srác".

    Salánki László, Komor trénere elmondta, tudomása szerint igen egyértelmű volt Laci fölénye, még úgy is, hogy hazai bunyóssal nézett farkasszemet, amitől kicsit tartottunk. Ám ha ennyivel jobb valaki a másiknál, szerencsére nem sokat számít ki a hazai bunyós. Ráadásul bizakodhatunk a jó folytatásban is.

    Ami következik (április 20.):

    +91 kg (a legjobb 16 között):

  • Komor László (magyar) - Daso Simeunovic (bosnyák)
  • Laci ellenfele a legjobb 16 között az a bosnyák Simeunovic lesz, aki ahhoz, hogy ide jusson, megverte az egyiptomi Khalifát - ráadásul TKO-val, a második menetben. Ám Salánki László trénertől megtudtuk azt is, hogy Komor már találkozott ezzel a bosnyákkal, és igen gyorsan döntő fölényt harcolt ki, magyarán TKO-zta vetélytársát. Ez biztatóan hangzik, ám a múltból nem lehet kiindulni, ez egy másik meccs lesz - bár kétségtelenül jó esélyekkel.

    Ha győz Komor, akkor egy nappal később, április 21-én az első körben erőnyerő szíriai Atallah és az argentin Espinola találkozójának győztesével harcolhat meg a négy közé jutásért, vagyis az éremért. Espinola egyébként az első körben a belorusz Medniket verte meg szoros meccsen 2-1-re.

    Virágnak jó erőt a további edzésekhez, Lacinak pedig hajrá a legjobb 8 közé jutásért zajló derbin!

    - Koppányi Szabolcs -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!