Sport

2014.04.25. 15:49

Ha az ejtőernyős szerelni tud...

Debrecen - Huszonegy év után a Loki elköszön az Oláh Gábor utcától, a Kecskemétet kellene legyőzni a szép búcsúhoz.

Debrecen - Huszonegy év után a Loki elköszön az Oláh Gábor utcától, a Kecskemétet kellene legyőzni a szép búcsúhoz.Az utolsó bajnoki mérkőzésre kerül sor a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban, a Loki szombaton 18 órától (élőben: www.haon.hu) a Kecskeméti TE ellen vesz – reményeink szerint győztes – búcsút az arénától. Az első meccset még 1993. augusztus 14-én vívta ott a DVSC, a piros-fehérek 2–1-re verték a Videotont s a pályán ott volt a mostani gárda pályaedzője, Sándor Tamás is.

Legyőzték a sztárgárdát

– Lehet, hogy nem tudom, mit csináltam tegnap, vagy ma délelőtt, de az Oláh Gábor utcán lejátszott első hét-nyolc mérkőzés minden perce itt van előttem – kezdte mosolyogva Tobe. – Az első meccsen a Vidit győztük le, aztán a Békéscsabát, de megvertük a BVSC-t vagy az akkori sztárcsapatot, a Honvédot is. Az a kispesti gárda tíz válogatott játékossal állt fel, de az Oláh Gábor utcán, egy borús szombat délután, óriási telt ház előtt legyőztük őket. Az első nyolc forduló után hét győzelmünk és egy döntetlenünk volt, újonccsapatként! – emlékezett vissza a DVSC korábbi csapatkapitánya, aki kérésünkre az igencsak vicces körítéssel megáldott DVSC–Vasas (3–1) mérkőzésen történteket is felelevenítette, amelyen nem mellékesen két gólt szerzett.

– Már elkezdődött a meccs, amikor az első percben két ejtőernyős landolt a gyepen, kicsit elkéstek a találkozót felvezető show szereplői... A Vasas szerezte meg a vezetést, Szenes révén, a gól után pár pillanattal esett be, majdnem a gólszerzőre, a harmadik „légből kapott” emberke. Ha kicsivel hamarabb érkezik, akkor pont rá esik az ellenfél támadójára, azt pedig nem hiszem, hogy Szenes Sanyi egy ejtőernyőssel a hátán is berúgta volna a helyzetét – nevetett Sándor Tamás.

– Természetesen az a korszak a legsikeresebb számomra, amikor visszatértem külföldről és újra a DVSC-ben futballoztam. Az Oláh Gábor utcán elértünk mindent, amit el lehetett: bajnoki címek, kupagyőzelmek, Szuperkupa-sikerek és győztesen megvívott nemzetközi mérkőzések. A három, zsinórban megnyert bajnoki arany megszerzésekor mindig szereztem gólt, ezek feledhetetlen pillanatok számomra. Szóval nagyon sok gyönyörű emlék fűz engem és minden Loki-szurkolót a stadionhoz, hogy milyen hangulatban búcsúzunk a létesítménytől, azt persze a KTE elleni meccs végeredménye befolyásolja majd. Bízom benne, hogy győzelemmel költözhetünk el az Oláh Gábor utcából.

HBN-TN


Debrecen - Öt fordulóval a bajnokság vége előtt három ponttal vezeti a táblázatot a DVSC-TEVA labdarúgó csapata, amely szombaton este hat órától a Kecskemétet fogadja hazai pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!