Sport

2014.04.10. 16:34

Ezt is nyerni kell

Debrecen - Az Eger felett aratott magabiztos siker után az MTK-Budapest ellen is győzelemre készül a DVSC.

Debrecen - Az Eger felett aratott magabiztos siker után az MTK-Budapest ellen is győzelemre készül a DVSC.Az alapszakaszt az utolsó előtti, 11. helyen záró BSE együttese látogat pénteken 18 órától a DVSC-TVP otthonába, a Hódos Imre Sportcsarnokba az alsóházi rájátszás második fordulójában. A cívisvárosi női kézilabdacsapat az első körben idegenben, az Eger otthonában 41–33-ra tudott nyerni, míg az MTK hazai környezetben 27–16-os vereséget szenvedett a Veszprémtől.

A két egylet kétszer is találkozott már a bajnokságban, először 26–24-re, majd 33–22-re diadalmaskodott a Loki. A Napló Siska Pálmát, a debreceniek balátlövőjét kérdezte, vajon folytatja-e a budapestiek elleni sikerszériáját a DVSC.

Figyelni a védekezésre

– Mindenképp nyerni szeretnénk, pláne hazai környezetben. Úgy érzem, alaposan felkészültünk az MTK-ra, videón kielemeztük őket. Még a rájátszás előtt összehívott minket a vezetőség, és megbeszélték velünk, kötelező megszerezni a kilencedik helyet, vagyis mind a hat mérkőzésünket hozni kell. Ha küzdünk egymásért, mindent beleadunk, és nem vesszük félvállról egyik derbit sem, akkor azt hiszem, tényleg meg lehet nyerni az összes összecsapást. Bár a múlt heti Eger elleni találkozónkat fölényesen tudtuk győzni, de ott is voltak hullámvölgyek a játékunkban. A támadás jól ment, ezt a lőtt góljaink száma is mutatja, azonban a védekezésünk sokszor nem állt össze, éppen ezért a héten erre fektettük a hangsúlyt. Többször nem voltunk kellően agresszívak, hagytuk, hogy könnyű gólokat lőjenek nekünk, ezt a hibát most nem követhetjük el – mondta el érdeklődésünkre Siska Pálma, aki sérülés miatt egy hónapot kénytelen volt kihagyni, de immár teljes erőbedobással készül, és reméli, egyre jobb formába lendül.

A csapatból egyébként egyedül Som Ildi betegeskedik, de rajta kívül mindenki edz, és várja a mérkőzést.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!