Sport

2014.04.08. 15:25

Egyenruhások között is az élmezőnyben

Debrecen, Hajdúhadház - Suki Kálmán, a honvéd középiskola kilencedik évfolyamos katonanövendéke futotta a legjobb időt a Bocskai-dandár mezei futóversenyén Hajdúhadházon.

Debrecen, Hajdúhadház - Suki Kálmán, a honvéd középiskola kilencedik évfolyamos katonanövendéke futotta a legjobb időt a Bocskai-dandár mezei futóversenyén Hajdúhadházon.

A Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium kilencedikes növendéke Suki Kálmán 6000 méteres kategóriában, a 35 év alatti korosztályban indult és a 24 nevező közül elsőként ért célba. Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár múlt héten megrendezett mezei futóversenyén katonákat, rendőröket, oktatóit és diáktársait hagyta maga mögött a kilencedik évfolyamos katonanövendék, aki valamivel több, mint 24 perc alatt futotta le a 6 kilométeres távot a hajdúhadházi gyakorlótéren.

Suki Kálmán a tanulás mellett majdnem minden nap sportol. Általában 8 kilométert fut, de szenvedélye az úszás: „10 évig úsztam, víz nélkül nem tudom elképzelni az életem. Gyerekkoromban atletizáltam is, jelenleg pedig thai boksz edzésre járok”- meséli a honvéd középiskola növendéke.

A 6000 méteres kategóriában Leel-Őssy István hadnagy és Toka Zsolt hadnagy, katonaoktató, valamint Madarász Tibor és Palhuber Gábor kollégiumi nevelőtanár, Urr Nándor és Zöldi Márk kilencedikes és Balázs Flórián tizedikes növendék is kiemelkedő eredményt ért el. A 3000 méteres távot teljesítette Ferencz György hadnagy, katonai oktató, Demjén Béla és Dán Imre tizedikes, valamint Karnik Patrik és Csernák Martin kilencedikes diák. A 4X1000 méteres váltón tette próbára gyorsaságát Leel-Őssy István hadnagy, Szakács Attila testnevelő, Nemcsák Máté és Bacskai Ákos tizedik évfolyamos katonanövendék.

Félmaratonban is első helyen

A debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionnál március végén rendezett IV. Rotary Futófesztiválon a 21. 097 kilométeres félmaratoni táv 18 év alatti indulói közül elsőként ért célba a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium kilencedik osztályos növendéke, Karnik Patrik. Az egyéniben induló hallgató egy éve atletizál, szabadidejében a Bocskai-dandár sportpályáján rója a köröket. Volt kitől akaraterőt meríteni: „Édesapám néhány évvel ezelőtt úgy döntött, szakít az évtizedek óta kialakult hagyományokkal, s a munka utáni pihenés helyett elkezdett edzeni. Átlagos képességgel rendelkezett, de kitartó munkával elérte, hogy lefussa a teljes maratoni távot. Édesanyám is atletizált, sőt a mostani versenyre is együtt készültünk otthon” mondta el a katonanövendék.

A IV. Rotary Futófesztivál összesen több, mint hatezer indulója között ott volt a honvéd középiskola három katonai oktatója: Leel-Őssy István hadnagy, aki 62. alkalommal, Ferencz György hadnagy, aki először teljesítette 42.195 kilométeres távolságot, valamint Toka Zsolt hadnagy, aki a félmaratont teljesítette sikerrel.

Diákolimpián is szépen teljesítettek

A Magyar Diáksport Szövetség április elsején rendezte meg a megyei mezei futóbajnokságot a Debreceni Nagyerdőn. A középiskolások 1-2. osztályos korcsoportjában 3000 méteren 4. helyezést ért el Suki Kálmán kilencedikes növendék. A szintén 9. évfolyamos Zöldi Márk a 13., Urr Nándor a 19., a tizedik osztályos Demjén Béla a 20. helyen Balázs Flórián pedig a 14. helyen ért célba.

- Markovics Zita hadnagy -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!