Sport

2014.03.04. 15:58

Úszásban és közelharcban is élen a katonanövendékek

Debrecen - Arany-, ezüst- és bronzérmekkel tértek vissza a kollégiumba a honvéd középiskola katonanövendékei a debreceni kollégisták számára megrendezett úszóversenyről és a szentendrei katonai küzdősport bajnokságról.

Debrecen - Arany-, ezüst- és bronzérmekkel tértek vissza a kollégiumba a honvéd középiskola katonanövendékei a debreceni kollégisták számára megrendezett úszóversenyről és a szentendrei katonai küzdősport bajnokságról.

A Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium növendékei szép számmal neveztek a Beregszászi Pál Szakközép és Szakképző Iskola uszodájában múlt héten megtartott úszóversenyre. A Deák Ferenc Kollégium Újkerti Tagintézménye által szervezett eseményre olyan sportolókat kísért el Madarász Tibor kollégiumi nevelőtanár, akik kiemelkedően teljesítenek valamely sportágban, s tanulmányi eredményeik is jók.

Tanáruk azért is büszke az eredményekre, mert a növendékek ezúttal is tanúbizonyságot tettek katonás, fegyelmezett magatartásukról, kiemelkedő fizikai teljesítőképességükről.

„Kiskesztyűben” és földharcban

A Gábor Dénes iskola két tizedikes és egy tizenkettedikes diákja vett részt az MH Altiszti Akadémián rendezett MH II. Kinizsi Közelharc Kupán.

A február végi megmérettetésre az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáival, Leel-Őssy István hadnagy, katonai szaktanár kíséretében utaztak el a fiatalok. Az ország különböző részeiről érkező, több mint hetven induló között a „kiskesztyűs” viadalon, 69 kilogrammos súlycsoportban Kovács János (10./B) az első helyen, földharcban, a 75 kilósok között Szekeres András (12./A) szintén az első helyen végzett. Harakály Dávid (10./A) a kitartó, férfias küzdelem során megsérült, ezért a 82 kilós kategóriában kiskesztyűs viadalon „csak” a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

-A fegyelmezett, felkészült katonanövendékek megállták a helyüket a katonák számára szervezett közelharc kupán – összegzett Leel-Őssy István hadnagy, aki egyébként szintén indult a bajnokságon, senior kategóriában a harmadik helyet szerezte meg.

Az úszóverseny eredményei:

  • 8., 9., 10. évfolyam fiú gyorsúszás: II. helyezett Suki Kálmán, III. helyezett Földi István, IV. helyezett Zolnai Sándor, V. helyezett Jánvári Márk, VI. helyezett Fekete Zsolt, XI. helyezett Szűcs Bence, XII. helyezett Bancsók Bálint
  • 8., 9., 10. évfolyam fiú mellúszás: I. helyezett Zolnai Sándor, X. helyezett Szűcs Bence
  • 8., 9., 10. évfolyam fiú hátúszás: II. helyezett Suki Kálmán, III. helyezett Földi István, IV. helyezett Fekete Zsolt, V. helyezett Jánvári Márk
  • - Markovics Zita hadnagy -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!