Sport

2014.03.26. 08:53

Másodjára is bajnokok a debreceniek

Debrecen - Szoros küzdelemben kerekedtek felül a tavalyi győztesen.

Debrecen - Szoros küzdelemben kerekedtek felül a tavalyi győztesen.

Nemrégiben lezárult a siketek országos bajnoksága, ahol 2013 szeptemberétől egészen idén márciusig kilenc csapat mérte össze tudását. A bajnokságban kizárólag hallássérült játékosok szerepelhettek, a döntőt pedig Budapesten rendezték meg. A játéknap legutolsó mérkőzése számított a legnagyobbnak, hiszen a tavalyi bajnok TMSSE Szekszárd alakulata csapott össze a Debreceni SFSK csapatával. A cívisvárosi alakulat az alapszakaszban ugyan 5–1-es arányban kikapott a szekszárdiaktól, ám a rájátszásban a Dunakanyar-Vác HSE a tolnaiak elleni 6–3-as győzelmével visszaadta a reményt a debrecenieknek a bajnoki cím megszerzéséhez.

A döntőben a debreceni alakulat nagyon kiélezett mérkőzésen bizonyult jobbnak a szekszárdiaknál, így a 6–5-ös végeredménnyel másodjára is bajnokságot nyertek a debreceni hallássérült futsalosok. Az első helyen kívül még egy díjat begyűjtött a DSFSK csapata, ugyanis a legjobb játékosnak járó díjat Szabó Zoltán kapta meg, aki egy éve erősíti a hajdúsági csapatot. A csapat válogatott kapusa, Borna Gábor egészen a bajnokság végéig versenyben volt a legjobb kapus címért, ám lecsúszott a második helyre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!