Sport

2014.03.19. 07:26

Ez bizony felejthető volt

Debrecen - A Debrecen 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Puskás Akadémia ellen.

Debrecen - A Debrecen 1-1-es döntetlent ért el hazai pályán a Puskás Akadémia ellen.A Puskás Akadémia együttesét fogadta a DVSC-TEVA a Ligakupa középdöntőjének első mérkőzésén az Oláh Gábor utcai stadionban, a párharc majdani továbbjutója már a legjobb négy között találja magát a harmadik számú honi sorozatban. A debreceniek amolyan vegyes összeállításban futottak ki a mintegy 1200 néző elé, a vendégeknél érdekességként megemlíthető, hogy pályára lépett a miniszterelnök fia, Orbán Gáspár.

Okos mozdulat

Ahogyan az elvárható volt, a Loki kezdett határozottabban, de az első húsz percben komolyabb lehetősége egyik gárdának sem akadt, többnyire a mezőnyben zajlott a játék. A 26. percben azonban a télen érkezett Tisza Tibor gólra váltotta az első valamirevaló helyzetet: második hullámban érkezve, tizenöt méterről okosan a jobb alsóba helyezett.

A szünet előtt Ludánszki csúsztatását védte hatalmas bravúrral Somodi, majd nem sokkal ezt követően Ibrahima Sidibe fejelt centikkel fölé.

A második félidőre cseréltek a házigazdák, Sidibét Seydi váltotta a támadó poszton. Ennek ellenére nem a DVSC, hanem a Puskás Akadémia támadását koronázta siker. A fordulás után öt perccel Lencse László tette bele a lábát egy kósza lövésbe és a labda a tehetetlen Verpecz mellett a hálóba vánszorgott.

A hazai publikum csalódottan vette tudomásul, hogy egyenlítettek a felcsútiak és az idő előrehaladtával egyre türelmetlenebbek lettek a Lokiért szorítók. Továbbra is a házigazdák irányítottak, de a támadásokban egyre kevesebb átütőerő volt.

Tisza lövései jelentették a legtöbb veszélyt Somodi Bence kapujára, illetve egy-egy szögletrúgást követően kellett menteniük a sárga mezes védőknek.

Sem ezekből a lehetőségekből, sem a vendégek kontráiból nem lett gól, ezért egy felejthetőnek mondható meccsen maradt az 1-1. Ez pedig azt jelenti, hogy a továbbjutás kérdése teljesen nyílt maradt az április elsejei visszavágóra.

HBN-TN


Ligakupa negyeddöntő, első mérkőzés

DVSC-TEVA – Puskás Akadémia 1-1 (1-0)

Debrecen, 1200 néző. Vezette: Vad II (Bozó, Király)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Króner, Brkovics, Vadnai – Bódi (Dombi 61.), Spitzmüller, Ludánszki, Ferenczi (Kovács Á. 76.) – Tisza, Sidibe (Seydi 46.)

Puskás Akadémia: Somodi – Lorencz, Vaszicsku, Fabio, Farkas N. – Orbán G. (Szakály D. 58.), Tóth B. – Gallardo (Tóth L. 80.), Czvitkovics, Bertus – Lencse (Németh E. 58.)

Gól: 1-0 Tisza (26.), 1-1 Lencse (50.). Sárga lap: Bertus (34.), Gallardo (60.), Seydi (70.), Németh (74.), Kovács Á. (81.), Lorencz (84.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!