Sport

2014.03.17. 07:56

Életműdíjakat adtak át az rg világkupa zárónapján

Debrecen - A III. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és MTK Kupa Nemzetközi Junior verseny vasárnapi zárónapja nagyszabású gálával fejeződött be.

Debrecen - A III. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és MTK Kupa Nemzetközi Junior verseny vasárnapi zárónapja nagyszabású gálával fejeződött be. A gálán a teltházas Főnix Csarnokban bemutatták a zászlók táncát, Vass Dóra, mint a legeredményesebb magyar versenyző pedig Beyoncé világslágerére, Jurányi Patrik koreográfiájával lépett fel. Az MTK Ritmikus Gimnasztika szakosztálya show műsort varázsolt az arénába, koreográfusuk Deutsch-Lazsányi Erika, Lauber Zsófia és Gelle Noémi voltak. A külföldiek közül a finnek és az oroszok kápráztatták el a közönséget.

A gálaműsor keretein belül átadták a 2014-es év életműdíjait is a debreceni Főnix Csarnokban.

A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöksége hagyomány teremtő céllal, idén először adta át az Életműdíjakat, azoknak a versenyzőknek, edzőknek, akik kiemelkedő versenyzői vagy sportemberi tevékenységükkel sokat tettek a sportágért. Az Életműdíj célja ugyanakkor az is, hogy egyre több versenyzőt ösztönözzön arra, hogy elkötelezze magát a ritmikus gimnasztika mellett.


Életműdíjat kaptak:

Patocska Mária – 1973. Rotterdam VB III. helyezettje (karika gyakorlat)

Sinkó Andrea – 1988. Szöul Olimpia VI. helyezettje

Érfalvy Nóra, Szalay Andrea, Fráter Viktória – egyéni olimpikonok

1988. Helsinki EB III. helyezett csapat: Beregi Barbara, Kondor Andrea, Gyenesei Anita, Pásztor Ildikó, Mersich Andrea, Dormány Ágnes, Lukács Ivett

1992. Stuttgart EB III. helyezett csapat: Hermesz Anita, Kőfalvi Andrea, Kőfalvi Anita, Zémann Erika, Sipos Erika, Kálnai Petra, Lastofka Bernadett, Szappanos Orsolya

1993. Bukarest EB III. helyezett csapat: Hermesz Anita, Kőfalvi Anita, Zémann Erika, Lastofka Bernadett, Haller Henrietta, Kálnai Petra, Gyulai Éva


10 órája | Budapest/Debrecen, 2014. március 16., vasárnap (MTI) - Vass Dóra és a magyar együttes kéziszer-csapat is jól szerepelt a debreceni ritmikus gimnasztika (rg) világkupa vasárnapi zárónapján: Vass szalaggal nyolcadik lett, a kéziszer-csapat pedig három labda-két szalaggal, illetve tíz buzogánnyal is ötödikként zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!