Sport

2014.02.13. 10:20

Töltött káposzta lehet a megoldás

Debrecen - Könczei Áron remek teljesítménnyel rukkolt elő, de súlyvesztése miatt kimaradt az utazó csapatból.

Debrecen - Könczei Áron remek teljesítménnyel rukkolt elő, de súlyvesztése miatt kimaradt az utazó csapatból.

Amint arról korábban már beszámolt lapunk, Könczei Áron, a Debreceni Hokiklub fiatal centere részt vett február elején a felnőtt jégkorong-válogatott összetartásán, amelynek célja az volt, hogy Rich Chernomaz szövetségi kapitány kiválassza azokat a játékosokat, akik elutaznak Lengyelországba egy felkészülési négyes tornára. A budapesti Jégpalotában tréningező játékosok között több fiatal tehetség is ott volt, többek között Könczei Áron, a DHK kiválósága. A játékosoknak egymás elleni játékkal kellett meggyőzniük a szakmai stábot arról, hogy ki érdemes a címeres mezre, és a debreceni tehetség jól teljesített, mindvégig centerként bizonyíthatott. Először Kocsis és Németh volt a párja, majd az Azari-Benk páros között is kipróbálhatta magát. A szakmai stáb jó véleménnyel volt, a látottak alapján helye lett volna a csapatban, ám egy apró probléma mégis felvetődött a szerepeltetésével kapcsolatban, mégpedig a súlya. Könczei ugyanis kisebb súlyvesztéssel bajlódott.

A játékkal nem volt gond

– Remekül éreztem magam az első összetartásomon. A játék is jól ment, sok helyzetet és több gólt produkált az a sor, amelyben szerepeltem. Most itthon maradtam, mert egy kicsit veszítettem a súlyomból, de a játék elemeiben elégedettek voltak velem. A fiataloknak most még meg kell húzniuk magukat az öltözőben, de amint jégre lépünk, kötelező a keménység, nem szabad engedni az idősebb játékosoknak, hogy helyzetbe kerüljenek. Az biztos, közel kerültünk a felnőtt válogatottsághoz, meglátjuk, hogy áprilisig ki mennyit fejlődik és milyen formában lesz a vébé előtti felkészülésen. Addig kicsit erősödnöm kell, hogy a sarokban jobban meg tudjam tartani a pakkot – mesélt első élményeiről Könczei Áron, majd hozzátette, aki a bő keret tagja volt, azaz részt vett az összetartáson, annak van esélye a világbajnokságon is szerepelni. Hogy ki lesz akkor válogatott, az akkori formán múlik majd, valamint hogy ki mennyire fogadja meg az edző tanácsait. Könczei márciusban tölti be a húszat, amennyiben most lemarad a válogatottságról, minden bizonnyal kap még lehetőséget a későbbiekben is.

HBN-PZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!