Sport

2014.02.17. 08:09

Százöt dobogós helyet kerékpároztak össze

Debrecen - A DKSI idei elsődleges célja az utánpótlás-nevelés felkarolása.

Debrecen - A DKSI idei elsődleges célja az utánpótlás-nevelés felkarolása.A DKSI-Freeriderz csapata nemrégiben évértékelő estet tartott, ahol közel félszáz vendég, csapattagok, támogatók és hozzátartozók tették tiszteletüket.

A klub elnöke, Nagy Zoltán tartott évértékelő beszédet, melyben kiemelte, hogy tavaly harmincfős tagsággal 45 versenyen álltak rajthoz, s a különböző kategóriákban 62 győzelem, 22 második, illetve 21 harmadik helyet szereztek a debreceniek. Az egyesület első embere úgy vélekedett, az eredmények imponálóak, de fontos a helyükön kezelni ezeket a sikereket. A klub néhány sportolója a 2013-ban végzett munkájának elismeréseként különdíjban részesült: a legeredményesebb versenyzőnek Nagy Gyulát választották, aki fantasztikus formában kezdte a tavalyi évet, a területi, majd az országos évadnyitót is megnyerte, míg a Gemenc Kupán a legjobb amatőrnek bizonyult, összesen 22 versenyen 13 győzelmet aratott. A DKSI legjobb női sportolójának Szilágyi Juditot választották, aki a múlt évben hat versenyen indult és ötször győzedelmeskedett. A legeredményesebb 18 év alatti kerékpárosnak – 13 versenyen elért nyolc győzelmével – Bódi Levente bizonyult, az év időfutam specialistája pedig Róka Tibor lett, aki sérülése ellenére kimagasló eredményeket ért el, tagja volt a páros és hármas csapatbajnok alakulatnak, egyéniben 15 versenyen nyolc első helyet és négy ezüstérmet szerzett. A díjazott versenyzőkön kívül sok szép győzelemmel és helyezéssel gazdagította a klubot Hajdu Barna, Lévai Szilárd, Czine Tamás és Magas Dávid, a szenior sorból pedig Monoki Róbert, Zsupos Sándor és Nagy Zoltán.

Évnyitó vacsora lévén az idei célokba is betekintést kaptak az egybegyűltek. A DKSI többek között az utánpótlás-nevelést szeretné felkarolni ebben az évben, ezzel kapcsolatban pedig a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség bevonásával egyeztetések folynak a Debreceni Sportiskola és a város illetékeseivel.

A cívisvárosi klubnak egyébként már most vannak élő meghívásaik külföldi megmérettetésekre, valamint a DKSI hazai erőpróbákon is képviselteti majd magát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!