Sport

2014.02.07. 11:05

Soltész Lászlóra angol ellenfél vár a Nagycirkuszban

Debrecen, Budapest - A Magyar MMA Prémium Liga szervezésében március 22-én, a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezésre kerülő gálán Soltész László is kiskesztyűt húz: Pitbullok bajnokára a hírek szerint angol ellenfél vár.

Debrecen, Budapest - A Magyar MMA Prémium Liga szervezésében március 22-én, a Fővárosi Nagycirkuszban megrendezésre kerülő gálán Soltész László is kiskesztyűt húz: Pitbullok bajnokára a hírek szerint angol ellenfél vár.

„Osztályt” váltottak a debreceni Pitbullok, az eddig a Magyar MMA Szövetség versenyein ketrecbe lépő harcosok a jövőben a Magyar MMA Prémium Liga küzdelmein állnak rajthoz. A szakemberek szerint a prémium kategória kemény bunyókat ígér, kitűnő csapatok neveztek, a sorozat első megmérettetése kerül megrendezésre március 22-én a Fővárosi Nagycirkuszban. Kovács Szabolcs csapatfőnök gárdájából a World Gladiators League középsúlyú világbajnoka, Soltész László kapott meghívást.

Soltész az a fajta versenyző, aki folyamatos edzésben van, nem tart hosszabb pihenőket, így nem szükséges, hogy újraépítse magát. Most sem változtat a jól bevált folyamaton, edzésekkel, s március 8-án egy felkészítő versennyel készül a „cirkuszra”.

- Nekem bevált ez a fajta felkészülési forma, arra ügyelek, hogy a verseny előtt három héttel már a pörgetésen, a sok MMA-küzdelmen legyen a hangsúly – avatott be az edző-versenyző a felkészülés rejtelmeibe.

Azt még ő sem tudja pontosan, hogy március 22-én kivel kell összecsapnia. Több angol fighter neve is felmerült, a szervezők keresik a megfelelő ellenfelet, egy azonban biztos, a szigetországi harcosok keménységét ismerve, a hajdúsági sportoló nem fog unatkozni.

- Örülök, hogy újra rangos gálán szerepelhetek, s remélhetőleg egy jó bunyós ellen harcolhatok. Jól jön majd a március 8-i tesztverseny, aztán csak a budapesti bunyóra koncentrálok.

Soltész László március 22-én a neki legjobban fekvő 77 kilogrammos súlycsoportban meccsel, s bár mostanában egy-egy kategóriával fentebb ütközött, nem okoz számára gondot a fogyasztás.

- 81 kilogramm környékén vagyok, gond nélkül tudom hozni a 77 kilós súlyhatárt, jól is jön még, ha néhány kilót le kell adni, mentálisan is jobban rá hangolódok a küzdelemre.

A Magyar MMA Prémium Liga következő fordulójára április 5-én, Debrecenben, a Hódos Imre sportcsarnokban kerül sor. Kovács Szabolcs, a Pitbullok csapatfőnöke a Naplónak elmondta, a gálán a liga két súlycsoportban is négyes döntőt rendez, 77 és 84 kilogrammban a legjobb magyar harcosok randevúznak a ketrecben. Nem hiányoznak majd a külföldi bunyósok sem, a szervezők horvát, cseh, lengyel, román, angol fightereket várnak a cívisvárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!