Sport

2014.02.28. 16:40

Nehéz, de nem lehetetlen

Debrecen - Varga Tamás képesnek tartja rá csapatát, hogy pontot szerezzen a Vasas ellen.

Debrecen - Varga Tamás képesnek tartja rá csapatát, hogy pontot szerezzen a Vasas ellen.Az ötödik helyen álló LACTIV-Vasas együttese látogat szombaton 18 órától Debrecenbe a férfi vízilabda OB I. 20. fordulója alkalmával. A hajdúságiak az előző körben rendkívül szoros meccset játszottak a Kaposvár otthonában, a találkozó végül 8–8-as döntetlennel ért véget, így a DVSE továbbra is tartja 7. pozícióját a pontvadászatban.

– Mindenképpen kiélezett küzdelemre számítottam, de azt vártam, hogy egy-két góllal meg tudjuk nyerni a találkozót. Erre meg is volt az esély, a harmadik negyedben többször is két gólra növelhettük volna az előnyünket, de végül nem sikerült. Nehéz helyzetben van a csapat, mert amennyiben hatodikként szeretnénk zárni az alapszakaszt, akkor már nem hibázhatunk, és erre azért van szükség, mert csak így lesz lehetőségünk a rájátszásban kiharcolni ismét az ötödik helyet. Ha ez sikerül, akkor elégedett leszek a csapattal, tekintve, hogy mennyi dolog hátráltatott minket egész évben – mondta el lapunknak Varga Tamás, a Debrecen kétszeres olimpiai bajnok vezetőedzője, aki azt is elárulta, hogy áprilisban talán visszatérhet Braniszlav Mitrovics a csapatba, és akkor újra a régi szisztémájuk szerint játszhatnak.

Képesek rá

A dr. Steinmetz Ádámot is a soraiban tudó Vasas október végén 12–8-as sikert aratott a cívisvárosiak ellen, ám Varga szerint ezúttal akár fordulhat is a kocka. – Ezúttal sem vagyunk könnyű helyzetben, Predrag Jokics továbbra is sérült, Palotás Gergely bár már elkezdte az edzéseket, de még nem százszázalékos, épp úgy, mint Süveges Máté. Ennek ellenére azt várom a fiúktól, hogy küzdjenek, hajtsanak. Azt gondolom, ha hazai pályán a tudása nyolcan-kilencven százalékát hozza az együttesem, akkor képes arra, hogy pontot vagy pontokat szerezzen a Vasas ellen – vélekedik a debreceniek mestere.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!