Sport

2014.02.04. 09:52

Lányaink a női pofonpartin válogatóztak az Ifi Olimpiára

Debrecen - Kaszanyi Fanni és Furó Virág előtt is egyre tisztább az út Szófiába, ahol 2014. április 10-25. között rendezik meg az Ifjúsági Olimpia kvalifikációs versenyét.

Debrecen - Kaszanyi Fanni és Furó Virág előtt is egyre tisztább az út Szófiába, ahol 2014. április 10-25. között rendezik meg az Ifjúsági Olimpia kvalifikációs versenyét. Az, hogy Magyarország kiket indít a 3 női olimpiai súlycsoportban (51, 60 és 75 kg) még eldől addig, ám február 1-én Székesfehérváron egy pofonparti keretében több ifjú hölgy azért szállt ringbe, hogy a szövetség szakemberei előtt körvonalazódjon, kiket nevezzenek majd Szófiában. Örömünkre szolgál, hogy Kaszanyi Fanni (75 kg) és Furó Virág (51 kg) is jó eséllyel pályázik erre - Fanni ráadásul egy 82 kilóval bemérlegelő lányt vert meg 75-ben, ami nem kis tett. A fehérvári viadalon a szintén DVSC-s Rácz Irén  is elindult, ám ő már felnőtt, tehát a fenti Ifi Olimpia nem érinti, viszont a pofonpartin, edzője, Hutai László szerint élete egyik legszebb bunyóját mutatta be és simán győzött két ízben is. 

Inci két sima győzelme

Rácz Irén két ellenfelét is simán gyűrte le Székesfehérváron a hétvégén. Egy szlovák és egy halásztelki hölgy ellen bokszolt úgy, hogy ahhoz kétség nem fért, ki a jobb: Inci volt az mindkétszer. Hutai László edző kelléképpen méltatta is a debreceni hölgyet, aki nagyon okosan, egyúttal erőtől duzzadóan meccselt Fehérváron, méghozzá 60 kilóban.

Olimpiai kvalifikáció válogatója

Ez az az eset, amikor válogatnak a válogatóra...

Kaszanyi Fanni már Szófia miatt lépett ringbe hétvégén. Ennek a meccsnek volt előzménye, hiszen az a lány, aki erre eséllyel pályázna, Karacs Fanni, a mi Fannink személyében kapott egy kvázi "kihívót", hogy úgymond megbokszoltassák őket, ki tart jelenleg előrébb. Nos, a beugrás Kaszanyi Fanninak, tehát a debreceni, még gimnazista tehetségnek olyannyira jól sikerült, hogy bár ellenfele ezúttal 82 kilóval mért be, vagyis jóval nehezebben nála, vállalta a meccset, és pontozással győzött is. Ezzel Kaszanyi jelentősen jobb pozícióba hozta magát a döntnökök előtt, s bár még nem lehet kijelenteni, hogy ő fog elutazni Szófiába áprilisban a magyar színeket képviselni (az még csak az olimpiai kvalifikáció versenye lesz), de esélyes, maradjunk ennyiben. Az, ami hátráltathatja őt a felkészülésben, illetve a sok-sok addigi versenyen való részvételben, nem más, mint a számára nagyon fontos tanulás: idén érettségizik Kaszanyi Fanni. Ezt is Hutai László mondta el nekünk, hozzátéve, hogy ahány felkészülési viadalra vagy edzőtáborba csak tud, elmegy Fanni, emellett itthon edz folyamatosan, de a tanulást sem szabad elhanyagolnia, így még képlékeny, hogy Szófiához ez elég lesz-e neki. Fanni mindenesetre nekimegy a dolognak, s majd meglátjuk mi sül ki belőle. Mi szurkolunk neki, ez biztos.

Furó Virág (51 kg) Víglási Alexandra ellen bunyózott, s bár itt nem hirdettek a végén eredményt, vélhetően kikapott tőle. Ezzel együtt sincs vész - tudtuk meg Hutai Lacitól -, mivel egyfelől Virág bokszolt már sokkal jobban is, ez tehát egy gyengébb meccse volt, másfelől aki őt legyűrte, más korcsoportban van, tehát, bár nem öröm kikapni így sem, de elvileg a másik lány nem veszélyezteti az ő szófiai indulását. Itt sem lehet még tényként kijelenteni, de Furó Virág is erősen képben van a szövetségnél az Ifi Olimpia kvalifikációs versenyét illetően.

A két lány egyébként legközelebb nagyjából két hét múlva a németországi Brandenburgban lép kötelek közé ismét. Ez egy konkrétan az olimpiai kvalifikációra felkészítő viadal lesz, a tervek szerint Kaszanyi Fannival és Furó Virággal a "fedélzeten".

Bár ez még messze van, de érdekességként jegyezzük meg: az Ifjúsági Olimpia 2014. augusztus 23-27. között lesz megrendezve, Kínában, Nianjing városában.

Ide lenne jó eljutnia lányainknak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!