Sport

2014.02.28. 13:28

Jobbnak tartjuk a Lokit

Debrecen - A DVSC egységesebb, „készebb” csapatnak tűnik ellenfelénél.

Debrecen - A DVSC egységesebb, „készebb” csapatnak tűnik ellenfelénél.Elillant végre a magyar futball téli álma, március első hétvégéjén folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. Debrecenben különösen nagy várakozással tekintenek a drukkerek a hátralévő 13 tavaszi forduló elé, hiszen a DVSC-TEVA négy pont előnnyel vezeti a tabellát a Videoton, és héttel a 30 egységet gyűjtő címvédő Győri ETO előtt. Az említett gárdák mellett azonban két klubot megnevezhetünk még a Loki fő riválisaként: a DVTK-t és a Ferencvárost. A furcsa az egészben, s egyben igazolása is annak, hogy a pénz nagy úr, de mégsem mindenható, hogy a felsorolt öt együttesből valószínűleg a Debrecen büszkélkedhet a legkisebb költségvetéssel.

Sok minden eldőlhet

A sorsolást elnézve a DVSC egy hónap alatt akár „le is rendezheti” a bajnoki címért folytatott küzdelmet, hiszen az első hat tavaszi körben az összes közvetlen vetélytársával találkozik, utazik Diósgyőrbe, a Fradihoz, a Videoton otthonába, majd április 5-én fogadja a győrieket. Természetesen a többi mérkőzésen is kiegyensúlyozott, jó teljesítmény szükségeltetik a hajdúságiaktól, de a rangadókon nagyon sok múlik.


[poll id="590"]


Kezdésként vasárnap este fél héttől jön a Diósgyőr–Debrecen meccs, amely parázs hangulatú, szoros csatának ígérkezik. A vendégcsapat gyakorlatilag egyben maradt a télen, csupán perememberek távoztak a keretből, érkezett viszont a pengésnek tűnő középpályás, Rene Mihelic, a támadó Kovács Ádám és a korábban éppen a DVTK-ban futballozó debreceni nevelés, Tisza Tibor. Utóbbi ugyan nincs még topállapotban, azonban a padra odaférhet és pályára lépése megadná a meccs pikantériáját.

Szivics Tomiszláv vezetőedző érkeztével komoly metamorfózison esett át a DVTK: összesen tizennégy új játékos érkezett a szerb származású szakember regnálása alatt. A hazaiaktól általában mindenki a támadófocit várja el, ennek ellenére csupán 29-szer találtak be az ellenfelek hálójába, szemben a Loki 41 rúgott góljával.

Mint azt említettük, rangadóról van szó, azaz bármi benne van a mérkőzésben, ennek ellenére a Napló vendéggyőzelmet tippel, mert a DVSC jelenleg jobb csapat ellenfelénél.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!