Sport

2014.02.21. 16:25

A lefordulás a Kaposvár fegyvere

Debrecen - A DVSE rutinos játékosa, Weszelovszky László szerint ha odafigyelnek, nem lehet baj.

Debrecen - A DVSE rutinos játékosa, Weszelovszky László szerint ha odafigyelnek, nem lehet baj.

A múlt heti, YBL felett aratott nagyarányú 19–8-as győzelme után a férfi vízilabda OB I. 19. fordulójában a Kaposvár otthonában vendégszerepel a DVSE. A cívisvárosi együttes szombaton 16 órától mérkőzik meg a pontvadászat nyolcadik pozíciójában lévő Somogy megyei pólósokkal, akiknek portáját a háromszoros olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán őrzi, illetve a kaposváriaknál vízilabdázik az ex-debreceni Dőry Farkas is.

Varga Tamás alakulata már csütörtökön útra kelt, Pécs felé vették az irányt a hajdúságiak, akik a helyiekkel készülnek a bajnokijukra. A Napló a DVSE kétszeres magyar gólkirályát, Weszelovszky Lászlót kérdezte a szombati derbi előtt.

Végig koncentrálni

– Természetesen nagyon örültünk az YBL elleni sikernek, hiszen győzni mindig jó, még akkor is, ha egy nyilvánvalóan gyengébb riválist múlunk felül. Ezzel az első lépést megtettük a célunk felé, jöhet szépen sorban a többi megmérettetés – mondta a debreceniek pólósa, aki azt is elárulta, miért utaztak el már csütörtökön a Dunántúlra.

– Mivel Debrecen és Kaposvár jó hétórás útra van egymástól, úgy gondoltuk, jobb lesz, ha már hamarabb útra kelünk. Pécstől közel van Kaposvár, így adta magát ez a lehetőség. A pécsiekkel kétkapuztunk, ők hasonló kaliberű csapat, mint aktuális ellenfelünk. A somogyiak védekezését Szécsi Zoli irányítja, a lefordulás az egyetlen fegyverük, ám azt hiszem, ha odafigyelünk végig, nem lehet baj. Süveges Máté már rendbe jött, viszont Palotás Gergő továbbra is sérüléssel bajlódik, valamint Predrag Jokics sem utazott el velünk, neki begyulladt a válla – tudtuk meg Weszelovszkytól, aki szerint nem mérvadó, hogy jelenleg a tabella hetedik helyén állnak, mert ősszel is gyengébben kezdték a szezont, de aztán sorra nyerték a meccseket, és jelenleg is ez a cél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!