Sport

2014.01.22. 16:35

Megszakadt a debreceni Sütő Péter sikersorozata

Debrecen - A hazaiak hexázója törte meg a cívisvárosi versenyző egyeduralmát.

Debrecen - A hazaiak hexázója törte meg a cívisvárosi versenyző egyeduralmát.

Bátaszéken tartották a hexasakkozók évadzáró tornájukat egy 7 fordulós körmérkőzéses rapidverseny keretében. Az előzetes esélyek alapján a hazai színekben versenyző egykori világbajnok Rudolf László és az elmúlt három év versenyeit sorban megnyerő debreceni Sütő Péter vetélkedése volt várható az első helyért.

Az első két forduló nagyobb meglepetések nélkül zajlott, a rajtlista vezetők az élre álltak, majd a 3. fordulóban sorra kerülő rangadójukon Rudolf magabiztosan legyőzve Sütőt egyedül vette át a vezetést. Innen pedig nem volt megállás, a hazaiak rutinos versenyzője a további körökben is kiegyensúlyozottan játszva, szinte letarolta a mezőnyt és százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a versenyt. Olyan kiemelkedő teljesítményre, mint a bátaszéki Rudolf László győzelme, tíz éve nem volt példa a hexasakk hazai történetében. Ezzel egyúttal megszakította a debreceni Sütő Péter három éve tartó sikersorozatát, ami alatt a cívisvárosi hexázó minden versenyt megnyert, amelyen részt vett.

Igazi kiélezett küzdelem inkább a további dobogós helyekért folyt. Frank István nemzetközi mester a Rudolf elleni fiaskóját feledtetve sorban győzte le ellenfeleit, ám az 5. fordulóban az ezüstérmet eldöntő játszmában feladásra kényszerült holtversenyes társa, Sütő ellen. A kezdeti kisiklás után a 6. fordulóra magára talált Vámosi Albert IHCF mester is. Legyőzte Sütőt életben tartva így dobogós reményeit, de a záró fordulóban Frank hátrányosabb állásból kiharcolta Gados László IHCF mester ellen a döntetlent, ami számára a bronzérmet jelentette.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!