Sport

2014.01.06. 08:34

Kubában a válogatottal

Debrecen - Tóth Ádám, Kalucza Norbert és Komor László, a DVSC három öklözője a magyar válogatottal Kubában edzőtáborozik január 6-17. között.

Debrecen - Tóth Ádám, Kalucza Norbert és Komor László, a DVSC három öklözője a magyar válogatottal Kubában edzőtáborozik január 6-17. között.

Ádi és Laci még ifistaként bunyózott 2013-ban, de a felnőtt mezőnyben is szép karrier előtt állnak, ha sokat és jól dolgoznak ezután is. Norbi ugyanakkor már rutinos, 27 éves bunyós, aki viszont nagyon szeretne már 56 kilóban ringbe szállni (az 58. Bocskai viadalon, úgy tűnik, lesz is erre lehetőség), hiszen ez jobban fekszik neki, mint az 52.

TÓTH ÁDÁM (69 kg)

- Mikor indultok Kubába, meddig maradtok, mit vársz az edzőtábortól?

Tóth Ádám: - Január 6-án indulunk és 17-én érkezünk haza. Nagyon vártam már a tábort, hogy a kubai válogatott elitjével tréningezzek. Az ünnepek alatt is rengeteget edzettem, hogy formában tartsam magam.

- Előtte itthon milyen vizsgálatokat végeztek el rajtatok a válogatottnál?

: - Sportorvosi és egyéb kivizsgálásokat, például terhelésest, futással.

- A DVSC-ből kivel lesztek együtt a táborban, s milyen jellegű gyakorlásokra van kilátás szerinted?

: - Kalucza Norbi és Komor Laci lesz ott még, és rengeteg futásra, kesztyűzésre, páros gyakorlatokra számítok. Mivel a jelek szerint nem lesz net-kapcsolat, nehéz lesz kommunikálni az itthoniakkal, de legalább csak az edzésekre tudunk koncentrálni majd.

KALUCZA NORBERT (52 - 56? - kg)

- Kubába mentek Ádámmal és Lacival. Milyen edzőtáborra számítasz?

Kalucza Norbert: - Az eddigi legnagyobb edzőtábor lesz ez Kubában. Sok mindenre jó lehet ez a felkészülés és a tanulás szempontjából.

- Hosszabb ideig távol leszel a családodtól, de egy érdekes országot ismerhetsz meg kicsit közelebbről. Mit gondolsz erről?

KN: - Üzenem a feleségemnek, kisgyerekemnek, hogy legyenek nagyon jók! Viszont örülök a kubai gyakorlási lehetőségnek, meg annak, hogy igazi harcosokkal készülhetek fel ottani környezetben.

KOMOR LÁSZLÓ (+91 kg)

- Mit vársz a túrától, illetve kikkel fogtok felkészülni?

Komor László: - Még nem voltam itt, nem tudom mire számitsak. Biztos kemény edzések lesznek és ezzel jó alapokat szerezhetünk a további felkészüléshez. Egyértelmű, hogy Kubában kubaiakkal fogunk edzeni, kesztyűzni.

- Mi érdekel leginkább téged Kubából? Az ország, a lakosai, a boksz kultúrája, a nevezetességei, vagy az éghajlata, tengerpartja? Esetleg más? Vagy ezek együtt?

KL: - Minden érdekel! Amíg kint leszünk, az edzések mellett, remélem sokat látok majd Kubából!

Jó utat fiúk, oda-vissza! Kubában pedig remek edzéseket, sok tapasztalatot kívánunk nektek!

Hajrá magyar boksz!

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!